Вижте каква е храната на българите по света за седмица

3

16808582_1574141572596765_1798966786_n
Цвети с малката Ванеса

 

България

Семейството на Цвети, Емил и Ванеса.

Цвети Радойчева е българска певица, която живее заедно с близките си в София.

Повече за нея и музикалния бизнес у нас може да научите от разговора ни с Цвети, който публикувахме преди време.

Цвети и семейството ú са от онези българи, които през последните години решиха да прочистят хладилниците и кухненските си шкафове от повечето вредни храни и да изберат по-здравословен начин на хранене. Ето какво разказа пред Lifebites.bg родната певица, която съвсем от скоро е и майка на прекрасната Ванеса:

“Моето семейство е тричленно – аз, мъжът ми и малката ни дъщеричка, която е на шест месеца. Откакто тя се появи, настъпиха най-вече

емоционални промени в моя живот

Вече се чувствам пълноценна жена, тъй като реализирам себе си не само професионално, но и като майка. А това да бъдеш майка наистина е несравнимо с каквото и да било друго чувство! Любовта, която ми дава моята малка Ванеса, ме изпълва по неповторим начин и ме кара да се чувствам истински щастлива.
sofia
Семейството на певицата Цвети Радойчева предпочита да се храни здравословно.
На седмица харчим приблизително 250 лв., за да се храним по начина, който ни харесва. В моето семейство се стараем да се храним здравословно. Във всекидневното ни меню присъстват най-вече плодове и зеленчуци, ядки, зърнени храни.

През годините изключих от менюто много продукти 

като кренвирши, колбаси, торти, пасти и всякакви изделия, които са направени с брашно тип 500, както и чипс, вафли, бисквити… Всички те съдържат палмово масло, което е изключително вредно.
Био продуктите са най-скъпите продукти от моите списъци с покупки. Като спирулина, конопено семе и миксове от различни семена, с които подправяме салатите си. Хляб и спагети от лимец, пресни плодове и зеленчуци като био банани, био моркови и био ябълки, които са без пестициди и не са пръскани, а също шоколад без палмово масло. Имам прекрасна вила и лятото градинар, който вече 5-та година развива био земеделие.
Не мисля, че има храни, без които не мога. Щом има плодове, зеленчуци и ядки никога няма да остана гладна! Но майка ми готви прекрасни постни български ястия, които наистина биха ми липсвали, ако замина някъде за по-дълго. Като например боб, леща, пълнени тиквички с ориз, зелеви и лозови сърми, лютеница.

На СЛЕДВАЩАТА СТРАНИЦА вижте как се храни едно семейство в Нова Зеландия

3 КОМЕНТАРА

  1. Вие сериозно ли? Че аз като гледам снимките, на нас тази храна ще ни стигне за поне 2 седмици!!! И 250 лева в България???? Че на мен бюджетът ми е 100 лева/седмица, което включва храна за 2-ма възрастни, 2 кучета и 6 котки. Това за зимата, лятото е даже по-малко, защото живея на село и не купувам плодове и заленчуци. Това при условие, че салами не ядем, купуват се само продукти по БДС, прясно месо, готви се само у дома, хляб сами си правим, дори в това се включват и капсули за кафе! Сладко не купуваме – правим си сами шоколад от био продукти, но дори и това е около 6-7 лева/месец, което е около 100 грама! Едно ядене за 2-мата ни излиза около 4 лева, закуската – около 2 лева, това са около 70 – 80 – 90 лева!! Това при условие, че не изхвърляме храна – НИКАКВА!!! За 250 лева ще станем шопари! А тая жена приказва как изключили това и онова от менюто, ама ядат 300 грама шоколад Милка, бъкан с палмово масло, виждам и прподукти с бяла захар, бели спагети и прочее…. аре малко по-сериозно, и ние сме пътували по света и сме живели из Европата – в България, при равни условия, сходни продукти, сходен начин на хранене един човек яде в пъти по-евтино, отколкото някъде другаде в Европа!

    • Елена, благодарим Ви за коментара! Всеки от включилите се в “експеримента” ни е споделил своя личен опит. Не вярваме някой от тях да има нужда или полза да лъже. Всяко от 11-те семейства е участвало напълно доброволно. Идеята ни беше да надникнем в менютата и хладилниците на възможно повече българи – като в никакъв случай и никъде не твърдим, че публикуваните случаи са представителни за мястото, на което живеят хората от снимките. Ценим всяко допълнително мнение – като Вашето, защото то допълва картината. Поздрави, Вероника Лазарова

  2. Статията е информираща и интересна. Чудесна идея! Беше ми приятно да видя как начинът на живот в различни общества и на различни континенти, влияе на диетата. Благодаря ви.

Отговор