Кристиян Андрианов: Едно българче в Цирк дьо Солей

11-годишният син на български цирков артист е сред най-младите и успешни акробати в Лас Вегас

Кристиян Андрианов
Кристиян е част от спектакъла The Beatles Love.

Талантливият Кристиян е само на седем години, когато започва да работи за най-голямата развлекателна и шоубизнес компания в света Цирк дьо Солей. Интересът и любовта му към цирковата сцена са наследени от неговите родители – акробатите Андриан и Лиляна.

Отглеждан в огромна фамилия на циркови артисти, Кристиян е отдаден изцяло на цирковото изкуство. От съвсем малък той се справя фантастично с изключително сложни акробатични изпълнения като скокове и салта.

Любовта му към цирковото изкуство подтиква неговите родители да го насочат към нещо доста по-голямо и сериозно. А именно да се яви на прослушване за един от най-популярните спектакли на Цирк дьо Солей в Лас Вегас – The Beatles Love. Талантливото момче веднага грабва вниманието на продуцентите на шоуто и още на първото прослушване е избрано да участва в него.

15226355_10154697176266838_1651900304_n
Кристиян знае какво е къртовски труд и засега успешно комбинира работата с училището.

Кристиян впечатлява журито

със своята харизматичност и артистичност, с изключителния музикален ритъм, акробатични умения и синхроничност. Въпреки невръстната си възраст, младият талант се чувства напълно подготвен за голямата сцена на Цирк дьо Солей и доказва на амбициозните си родителите, че е готов за това ново и голямо предизвикателство.

Кристиян Андрианов е трето поколение цирков артист. Младият талант следва стъпките на своите родители, които също като него се занимават с цирково изкуство и гимнастика още от деца. Баща му Андриан е един от най-известните акробати в Лас Вегас, а майка му Лиляна е ангажирана със семейния цирк на родителите си, в който също изпълнява опасни номера на трапец.

Потърсихме Кристиян, за да разкаже какво е да си дете-звезда в града на шоубизнеса Лас Вегас, лесно ли е да работиш и учиш на такава възраст и какви са мечтите, които все още иска да сбъдне.

Кристиян, какво най-много ти харесва в Цирк дьо Солей?

Всичко. Вече четири години съм в шоуто и всички сме като едно голямо семейство. Много се забавляваме и винаги ходя на работа с голямо желание. Цирк дьо Солей ме научи на много неща. Даде ми опит и познания. Благодарен съм, че се научих да работя в екип.

Кристиян Андрианов - Бийтълс
Трупата заедно с бийтълсите Пол Маккартни и Ринго Стар. На снимката Кристиян е точно до тях.

Опиши ми един твой ден.

Доста натоварена програма.

Работя, играя футбол и ходя на училище

Всяка седмица имам различен работен график. Работя в шоуто три до четири пъти седмично. Ставам за училище в 7:30 ч. сутринта. След училище си пиша домашните, а понякога вечер след работа, ако съм зает с тренировки след училище. Работя от 5:30 до 11:30 ч. вечерта.

Плакат на шоуто, в което участва българското дете.
Плакат на шоуто, в което участва българското дете.

Родителите ти настояват да се откажеш от работата в шоуто, защото ангажиментите са твърде много за 11-годишно дете. Ти искаш ли да го направиш?

Обичам шоуто и не искам да се отказвам, но ще ми бъде много по-лесно, защото

ще имам по-нормален живот

Ще си лягам вечер рано и ще се наспивам добре. Ще имам повече време за училище, приятелите и футбол. Новата ми страст е футболът и искам да играя професионално един ден. Любимите ми отбори са Реал Мадрид и Ботев Пловдив. Мой идол е Кристиано Роналдо. Също знам и български футболисти като Стоичков, Тонев и Трифон Иванов.

Стриктни ли са родителите ти?

15151385_10154683955651838_1375335583_n
Кристиян с баща си Андриан, майка си Лиляна и по-малките си братче и сестриче.

И двамата са много стриктни, но по различен начин. Баща ми държи на училището и образованието, а майка ми на професията и желанието да се развивам в конкретна област и да бъда професионалист. Също така, имам задължения вкъщи. Трябва да помагам за прането и изхвърлянето на боклука и да гледам по-малките ми брат и сестра.

Като работещо дете в шоубизнеса, кой контролира за какво да харчиш заплатата си?

Моите родители, разбира се. Те взимат решенията вместо мен. На мен нищо не ми липсва и мисля, че

имам много повече неща от доста други деца

Ще те върна 4 години назад, за да ми разкажеш за прослушването ти за един от най-големите циркови спектакли в Лас Вегас – The Beatles Love?

15133787_10154683954246838_429071334_o
Едни от най-малките попълнения на Цирк дьо Солей – сред които е Кристиян.

Прослушването започва с минута и половина индивидуален танц. Втората част е акробатичен танц заедно с деца, които вече участват в шоуто. Това се прави с цел да се види дали мога да работя в синхрон с останалите участници.

15226537_10154697175986838_1663591064_n
Кадър от шоуто в Лас Вегас.

Колко деца се явиха на кастинга?

Не знам колко точно се явиха на прослушването, но накрая останахме само трима конкуренти и аз бях избраният за участие в шоуто.

Каква музика бяха избрали за прослушването?

Имах късмета да изберат хип-хоп, защото това ми е в сърцето. Обичам рап и хип-хоп.

Какво е необходимо, за да станеш цирков артист?

Трябва да си много дисциплиниран и в отлична физическа форма. Също така да имаш талант в поне едно цирково изкуство и да имаш свой собствен запазен

номер, който да владееш до съвършенство

Много е важно да си в пълен синхрон със своите колеги и да си много концентриран. Специално за шоуто, в което участвам, е изключително важно да си артистичен и да танцуваш много добре.

15226398_10154697175911838_525756391_n
Работата си е работа…

Колко често се упражняваш?

Тренировките са главно в събота. Практикуваме хореографията на шоуто с новите деца. През седмицата също имаме два дни допълнителна практика преди шоуто.

Преди да се присъединиш към шоуто си пътувал доста с цирка на дядо ти. Какъв е животът в пътуващ цирк?

Наистина се пътува много, но и доста се забавляваш. Графикът ми започва с тренировка на акробатични номера от 7 до 12 часа. После имаме почивка и кратък обяд. Първото шоу започва в 2 ч. следобед, следващото е в 4:30 ч. и така до вечерта. В цирка на дядо ми изпълнявах номера върху батут и също така се грижех за конете.

Детската трупа на Кристиян заедно с певеца Стивън Тейлър от Аеросмит.
Детската трупа на Кристиян заедно с певеца Стивън Тейлър от Аеросмит.

Как е животът в Лас Вегас?

Забавление. Градът на шоубизнеса и купона.

Може ли да те определя като гражданин на света?

Да, определено. Аз съм роден в Блекпул, Англия, когато моите родители са работели в пътуващ цирк. Майка ми е мексиканка, а баща ми – българин. Говоря перфектно български, испански и английски. Живея в Лас Вегас, но винаги съм мечтал да се преместя в Европа.

Мислил съм си за Обединеното Кралство. Стандартът на живот в Англия е по-висок и английският паунд е по-скъп от долара. Така, когато моите родители остареят, аз ще мога да се грижа за тях и да им осигуря добър начин на живот.

И накрая Кристиян съветва всички, които искат да се посветят на цирковото изкуство, първо да се замислят дали са способни на саможертва, пълна дисциплина и къртовски усилия. Работата като цирков артист може да ви направи известни и да имате шанса да обикаляте света, но и конкуренцията е жестока. А ние пожелаваме на талантливия Кристиян да продължава да радва публиката и да не спира да преследва мечтите си.

Прочетете още… как се срещат родителите на момчето и каква е цената, която един цирков артист плаща, за да изживее мечтата си и да работи на световна сцена.

Отговор