Повод за гордост: Българче смая журито на Гласът на Русия

За първи път всички съдии се обръщат и на баща, и на дъщеря на „слепите прослушвания”.  След успеха на Константин Работов, сега и малката Ивена впечатли журито и публиката на най-популярното руско предаване

Русия за първи път вижда такова нещо. И чува. Баща и дъщеря, които участват в “слепите прослушвания” на супер популярното предаване Голос (Гласът на Русия – руският вариант на The Voice) успяват да накарат всеки един от членовете на журито да се обърне, да изрази възхита от таланта им и да настоява да са в отбора му! Е, това се случи преди броени дни и то с БЪЛГАРИ.

Двамата наши сънародници, баща и дъщеря, накарали

журито на Гласът на Русия да ахне от изумление

и да се преклони пред гласовите им способности, са Константин и Ивена Работови. Историята на таткото преди месеци обиколи всички родни медии, но за тази на малката Ивена тепърва ще се говори. Нямам търпение да попитам Константин дали подобно нещо се е случвало преди в това предаване – родител и дете да участват и да постигнат такъв успех?

– Да, има и други такива участници. Прецедентът в нашия случай е, че и двамата преминахме много успешно “слепите прослушвания” като обърнахме към себе си всички наставници на шоуто. Досега не е имало такъв успех в шоуто!

Миналата есен той избра отбора на Полина Гагарин, сега дъщеря му Ивена заложи на Дима Билан. Вижте как се случи това във видеото по-долу:

“Ивена е свързана с музиката от съвсем малка, тъй като аз и моята съпруга сме вокални педагози. Ива присъстваше на всички уроци, репетиции, концерти, снимки, участия”

 разказва пред Lifebites.bg Константин, който преди години беше част от момчешката група 032.


Повече за него и как той се превърна в един от най-известните и разпознаваеми българи в Русия, може да прочетете ТУК.


Той и съпругата му Радиана откриват музикалните заложби на дъщеря си, когато Ивена е 3-годишна – като я чуват да пее песните, които майка ú подготвя със своите деца за концерт с Биг Бенд-Пловдив. Въпреки това, дълго време Ива отказва да участва в концерти и дори да учи песни, но неотлъчно присъства на всички изяви на родителите си – макар и в публиката. Константин и Радиана не настояват дъщеря им да прави нещо, което не иска.

“Музиката трябва да е удоволствие!”

 казва усмихнато Константин.

DSC_7781

Така и става! Дебютът и на Ивена на голяма сцена е през декември 2013 г. на сцената на Кремъл и то като солист в Непоседы (с песента Новый Год).

Дали тя сама е решила да се включи в прослушванията за Гласът на Русия, който към момента е най-скъпият и актуален руски тв продукт?

“Сама реши да участва и много настояваше! Ние се опитвахме да я разубедим, защото напрежението и стресът са големи! Много е трудно изобщо да се стигне до “слепите прослушвания”, конкуренцията е огромна. Подготовката за участие е доста стресираща, понякога се сменят песни 4-5 дни преди ефир и за децата това е доста сложно”, обяснява Константин Работов и допълва, че не вярва участието му в Гласът на Русия да е повлияло на желанието на дъщеря му да се включи в детския вариант на предаването: “По-скоро участието на нейните приятели в предишните сезони на шоуто и подготовката им за настоящия я накараха да участва.”

4a741914-960e-4d0b-bfd0-a7779ab34a89

Ивена посещава театър-студио Непоседи, което е школа за талантливи деца вече втора година. По думите на родителите си  го прави с невероятна любов и желание да учи и да се развива.

“Тя е една от основните солистки на школата и заради това е много ангажирана. Има репетиции и различни занятия всеки ден. Вокал, танци, актьорско майсторство, сценическа реч и т. н. Имат постоянни участия в различни концерти,телевизионни предавания, кастинги”, споделя Константин.

Преди две години талантливата българка е избрана за

главната детска роля в първия в света 3 D мюзикъл

Покрай изявата си тя толкова обиква театъра, пеенето и танците, че мечтае за едно единствено нещо: да стане певица и актриса.

Но освен от учителите в школата, Ивена има невероятния шанс да попива знания и от собствените си родители, които са едни от най-добрите вокални педагози в Москва.

“Искам да я науча на любов към живота, към музиката и към хората! Искам да знае, че всичко е възможно, когато се прави с любов и постоянство”

 казва баща ú пред Lifebites.bg.

Как се разви за него животът след участието му в Гласът на Русия ли? Той е повече от зает – с концерти в Москва и страната, медийни изяви, фотосесии…

cbb88429-089d-435f-97d2-90f767d1717c
Коцето има още повече ангажименти след участието си в “Гласът на Русия”.

“Подготвям участието си в един много голям конкурс, който засега ще запазя в тайна. Записвам няколко авторски песни и се надявам скоро да имам възможността да го презентирам на българската и руската публика!”, споделя Константин Работов.

А България и българската публика винаги са в плановете на семейството му, допълва музикантът. Стискаме палци и на него, и на талантливата Ивена! Българи, юнаци!


Прочетете още… Името Кърнолски и успехите на българските деца по света

1 КОМЕНТАР

  1. Семитите си лансират своите, независимо от коя държава са. Иначе българче нямаше да попадне там. Случаят Киркоров се повтаря. И един ден и Работови ще олицетворяват българите пред руската нация – толкова, колкото и Киркоров.

Отговор