3 места, които трябва да посетите в Европа

Европа
Едно от прекрасните кътчета в Европа.

Вероятно в съзнанието ви веднага се появиха Париж, Рим или Лондон, но не… Предлагаме ви да се запознаете накратко с 3 не по-малко красиви и заслужаващи вниманието ви дестинации – Генуа [Италия], Марсилия [Франция] и Валенсия [Испания].

Генуа

ГЕНУА
Генуа е едно от местата в Европа, което си заслужава да посетите.

Генуа се намира в Северозападна Италия и е част от Италианската Ривиера, която обхваща територията между склоновете на Алпите и Апенините и водите на Лигурско море. Генуа е най-важното морско пристанище в Италия. Градът е известен със своите архитектурни паметници и старинните дворци в стария град, защитени от ЮНЕСКО.

В Генуа можете да посетите

един от най-големите аквариуми в цяла Европа

Прекрасните плажове в източната част на града са общодостъпни, а ако искате да направите разходка до близките селца и градчета можете да се насладите на пътешествие с влак по самата крайбрежна ивица.

Основни забележителности: Площад Ферари, Операта в Генуа, Двореца на дожовете.

Марсилия

mARSILIQ
Марсилия

Намира се в Югоизточна Франция. Градът е смятан за най-стария град в държавата и в него се намира най-голямото пристанище в цяла Франция. Типичният средиземноморски климат прави Марсилия приятен за туристически посещения център.

Множеството нови ресторанти, музеи, галерии са любопитни за хората, които посещават града. Марсилия спечели отличието Европейска столица на културата за 2013 г. Ако имате късмет, по време на престоя си там, може да уцелите и някой мач на местния Олимпик Марсилия, който е един от най големите футболни грандове във Франция.

Основни забележителности: Базиликата Нотр Дам дьо ла Гард, Крепостите Сен Жан и Сен Никола,  Замъкът Иф.

Валенсия

Снимка: KΛ13 via Foter.com / CC BY
Снимка:
KΛ13 via Foter.com / CC BY

Валенсия е третият по големина град в Испания, след Мадрид и Барселона. Красиви старинни сгради и невероятна архитектура, разположени из целия град превръщат обиколката из района в истинска наслада за окото. Невероятната смесица на старо и ново идва от това, че сред старинните сгради и постройки живеят  предимно млади хора. Градът е разположен на мястото, където река Турия се влива в Средиземно море.

Основни забележителности: Копринената борса Ла Лоня (La Lonja), Музей Де Белас Артес де Валенсия, Градът на изкуствата и науките.

Вижте още: 130 хил. км из Европа с микробус

Отговор