130 хиляди километра из Европа с микробус

0
двойка с техния микробус
Щастие в микробус

Англичаните Калъм Крийси и Лорън Смит прекарват последните пет години в обикаляне на Европа с микробус. Фолксваген T4, произведен през далечната 1996 г. Двамата изминават 130 хиляди километра, карат сърф, изкачват планини и като цяло се наслаждават на свободата, която съпровожда живота на четири колела.

Кухня в микробус
Кухнята в буса

Всичко започва през 2011 г., когато Калъм и Лорън започват да пътуват през летните месеци и в дните, когато са свободни от работа. Двамата редуват месеците, през които работят с тези, когато са на пътя. От януари тази година обаче Калъм и Лорън

живеят за постоянно в своя микробус

Студио в бус
В буса имат дори собствено студио

Това е възможно благодарение на успешна Kickstarter кампания, която им помага да покрият разходите около поправката на возилото. Както и да основат свое собствено студио, наречено Stoked Ever Since. Което, както може да се досетите, то се помещава във вана им.

книга
Книгата The Rolling Home

Stoked Ever Since се занимава с производството на късометражни филми. А може би най-доброто доказателство за таланта на Калъм и Лорън е видеото, което те заснемат за Kickstarter кампанията си. Двойката също

публикува книгата The Rolling Home

която се състои от “208 страници, пълни със снимки, думи и илюстрации”. Докато пътуват из Европана Калъм и Лорън подобряват непрекъснато буса, който става все по-удобен за живеене. Макар и малък, той отговаря перфектно на нуждите им.

красота
Животът е много по-спокоен и красив, когато е на колела

В него има кухня с място за почивка, повдигнато легло, както и стойка за велосипеди и сърфове в задната му част. Всеки милиметър от пространството е използван по

възможно най-практичния начин

живот в микробус
Всичко в един микробус

“Животът не трябва да бъде толкова сложен. Не трябва да следваш рутината с работа от 9 до 5, къща на изплащане и 2 седмици почивка в годината. Можеш да живееш просто и щастливо с това, което имаш”

– казва Калъм: Дните, които прекарахме в буса бяха най-щастливите досега. Надяваме се да вдъхновим и други хора да заживеят по същия начин.”


Вижте още: С къща на четири колела през Европа

Отговор