Българи създадоха първия гейминг волан за iPad

0
KOLOS може да бъде закрепен удобно върху всяка повърхност с дебелина по-малка от 5 см.

iPad-ите на Apple си изградиха солидна репутация на едни от най-добрите платформи за видеоигри.

Благодарение на вградените си акселерометри, те са изключително популярни сред любителите на игрите, наподобяващи автомобилни състезания. Но всеки който е пробвал да играе на тях знае колко неудобен е четвъртитият iPad в сравнение с удобния, ергономичен волан на автомобилите. Двама българи са решили този проблем с KOLOS – първият гейминг волан, пригоден за iPad-и с 9.7 инчов дисплей.

Pic_3_HD
KOLOS може да бъде закрепен на всяка повърхност с дебелина по-малка от 5 см.

 KOLOS е рожба на едноиментата стартъп компания, базирана в Калифорния, България и Естония, ръководена от българите Ивайло Християнов и Ивайло Калбурджиев.

Гейминг воланът беше обявен за един от 100-те най-добри аксесаори за iPad от сайта dailytekk.com. Той има удобно гумено покритие и дизайн, които позволяват комфортен захват, а 31,3-сантиметровия му диаметър е достатъчно малък, за да позволи контрол на играта, без да се налага да сваляте ръце от волана.

532950_823159364413805_5841224280670923232_n
Създателите на KOLOS Ивайло Християнов (вляво) и Ивайло Калбурджиев.

KOLOS може да бъде закрепен стабилно върху всяка повърхност с дебелина по-малка от 5 см. Гейминг воланът тежи едва 450 грама и ще бъде наличен в черно и сиво.

В момента създателите на KOLOS са в процес на набиране на средства за производството на първите бройки от гейминг волана. Те са организирали кампания в популярната платформа за краудфъндинг Kickstarter. Цената на джаджата е едва $49 и ако сте гейминг ентусиаст определено си струва да инвестирате в нея.

Вижте повече на сайта на KOLOS, както и на страницата във Facebook.

Отговор