Георги Симеонов – един достоен българин

Това е история за един наистина достоен българин. Казва се Георги Симеонов и е от град Горна Оряховица. Той е от тези “малки” хора, които правят големи дела. С желание, без претенции за известност и очакване да получи нещо в замяна. Антипод на шофьорите, които паркират лъскавите си огромни джипове на места за инвалиди.

Наскоро Георги получил телефонно обаждане от важно място. Гласът от другата страна на линията му съобщил, че ще бъде отличен с награда Достоен българин лично от премиера на Република България Бойко Борисов. Реакцията му на тази новина:

„Това е най-големият подарък за 31-вия ми рожден ден“.

Сигурно се питате с какво е заслужил тази престижна награда и какво толкова е направил?

31-годишният мъж страда от детска церебрална парализа. Самият той има купища проблеми и затруднения. Това обаче не му пречи да се бори с трудностите, които животът му поднася и не го разколебава в желанието му да помага на други хора, които имат здравословни проблеми.

Георги Симеонов
Георги и неговият приятел Росен. Снимки: личен архив

„Когато мои приятели ми разказаха историята на Росен Атанасов, аз се разплаках и отидох да го видя. Той е болен от мускулна дистрофия и е трудно подвижен“, разказва тихо

Георги Симеонов, който също има проблеми с ходенето пеша

С идеята да помогне с каквото може, по новогодишните празници той решил да се облече като Дядо Коледа и да разнася подаръци по къщите. На посещение вземал по 5 лв. Георги знае, че сумата е нищожна, но се съобразил и с факта, че „хората нямат пари“. Искал да дари събраните средства на неговия нов приятел Росен. Така и станало.

Колкото и да ме боляха краката, си почивах малко и продължавах. Важното беше да се съберат пари“.

Георги Симеонов
Георги Симеонов като Дядо Коледа.

Силното желание да помага на хора в беда го мотивирало да облече костюма и да превъзмогне всички пречки по пътя.

Голямата опора в живота на младия мъж е неговото семейство – майка му, брат му и сестра му. Както и многото приятели, които винаги са до него и му вдъхват сили да продължава да се бори. Сред тях има и музиканти, а музиката наистина го „изпълва с положителна енергия“.

Другите хора, които изпитват подобни на неговите трудности, Георги съветва „да не мислят за проблемите, а да гледат и вървят само „напред “, но и да си помагат едни на други така, както той го прави.

Ще си помислите, че при високия процент на безработица в страната и проблемите с ходенете, които има, героят ни си стои вкъщи и това е причината да разполага с време за благотворителност. Не.

Георги работи в месарски цех

В свободното си време обичам да се разхождам и да слушам народна музика, която ме успокоява“.

Другото му любимо хоби е да кръстосва пътищата със своя брат, който е тираджия и заедно да обикалят из целия свят. В личен план Георги Симеонов мечтае „най-вече да е жив и здрав“, но и тайничко се надява да срещне своята половинка.

Георги Симеонов
Един достоен българин със сърце, пълно с добрина.

„Бих искал да намеря момиче, което да ме уважава и обича. Ще направя голяма сватба с моите приятели и колеги“.

Въпреки че за всички на дневен ред е лятото, Достойният българин от Горна Оряховица вече гледа към предстоящата зима. Когато отново планира да направи своя кампания като Дядо Коледа – на същата цена като миналата година (5 лева).

Ако живеете в района на Горна Оряховица, Велико Търново, Долна Оряховица, Лясковец и искате да се включите в благородната кауза, имайте едно наум кого може да поръчате да изненада близките ви като Дядо Коледа. Защото всеки може да ползва чужди привилегии и да кара голяма кола, но малко са способни да помагат на хора в беда, особено, ако самите те са в подобна ситуация!


Можете да се свържете с Георги на телефон 088 514 6254 или чрез неговия Facebook профил.


Вижте още за кампанията Операция Плюшено мече

Отговор