Американски журналист пътува по света почти без пари

Скот Кейс посещава цели 13 страни, сред които и България, за два месеца и всичко това му струва само $400

0
американски журналист
Скот Кейс - американски журналист, който пътува по света почти без пари.

Скот Кейс е 28-годишен американски журналист, който доказва нагледно, че за да пътуваш по света не означава да се разориш. Напротив:

той посещава цели 13 страни за два месеца и това не му струва почти нищо

Кейс изминава повече от 32 хил. километра с 21 полета и единственото, което плаща са летищните такси, които всеки път са около $20.

американски журналист
Скот Кейс пред връх Матерхорн.

Кейс успява да стори това като използва бонус точките, които банките дават при откриването на нова кредитна карта. Той натрупва колекция от 25 кредитни карти, които използва при ежедневните си покупки по начин, по който печели най-много точки. В края на месеца американецът покрива разходите по картите със заплатата си, без да натрупва никакви дългове. Американецът води подробен отчет за това как използва всяка от картите така че да не изпадне в дългове към банката издател.

Камбоджа
Процедура с рибки гара руфа в Камбоджа.

Този начин на планиране е сходен с т. нар. extreme-couponing, при който множество талони за промоции се комбинират по изобретателен начин така че да се плати колкото се може по-малко от крайната цена.

Резервирането на всичките 21 полета отнема общо 15 часа на Скот Кейс. Той заплаща за пътуването с помощта на 136,500 въздушни мили, натрупани при откриването на различни кредитни карти. Докато планира пътешествията си Кейс използва сайтове като awardwallet.com, airfarewatchdog.com и theflightdeal.com, които му помагат да води стриктен отчет на различните кредитни карти и бонусите, които вървят с тях.

Мозамбик
Скот Кейс в Мозамбик.

Маршрутът на приключенеца – американски журналист

включва Мексико, Никарагуа, Тринидад, Сейнт Лусия, Гренада, Германия, Чехия, Украйна, България, Гърция, Македония, Литва и Финландия. Така, на края на приключението си, Кейс успява да посети цели 42 страни преди да е навършил 30.

Кейс, който работи като журналист за The Atlantic и The Washington Post, не пътува за пръв път по този начин. Той е пътувал до Милано за $130, до Галапагоските острови за $45, и е посетил Норвегия и Белгия за $350 вместо обичайните $1000, които би платил.

Мексико
На езерото Иерве ел Агуа в Мексико.

Той дори написва две книги – How to Fly for Free и How to Find Cheap Flights, които са достъпни в електронен формат. В тях обяснява как да изкарате незабравима ваканция почти без пари.

Прочетете още: Норвежец посети всички страни в света преди да навърши 40

Отговор