Соня Йончева: Една българка в Метрополитън опера

Соня Йончева
Соня Йончева е българското име на сцената на Метрополитън опера.

Соня Йончева ще бъде звезда, предрича бляскаво бъдеще на пловдивчанката британският Гардиън.

Българските звезди на световния музикален небосклон стават с една повече. Името ú е Соня Йончева. Млада, красива оперна певица, която се завръща на сцена съвсем скоро, след като е дала живот на първата си рожба – Матео.

Красивата пловдивчанка изгрява не къде да е, а на сцената на нюйоркската Метрополитън опера. Българското сопрано влиза в ролята на красивата млада шивачка Мими от прочутото произведение на Джакомо Пучини Бохеми. Соня Йончева, която е завършила класическо пеене в женевската консерватория и е

носителка на почетни награди от различни световни и национални конкурси

признава, че изобщо не се е замислила дали да приеме изявата на манхатънската сцена. Тя не е единственият музикален талант в рода си. Преди време родната публика се влюби в брат ú – Марин Йончев, който спечели риалити формата Стар академи.

[Вижте още… Елмира Дърварова – българката, която предизвика революция в историята на Метрополитън опера]

Соня Йончева
Освен талантлива, Соня е и много красива.

Името на Соня вече е познато на почитателите на оперното изкуство. Миналата година чаровната пловдивчанка дебютира на сцената на държавната опера във Виена в операта Ромео и Жулиета. В австрийската столица

Соня Йончева пее под диригентството на Пласидо Доминго

който лично я е поканил за участие. Двамата се познават отлично, тъй като синът на известният изпълнител – Алваро, е нейн агент. През лятото на 2012 г. Пласидо Доминго и красивата пловдивчанка пеят пред английската кралица Елизабет II и семейството ú.

В досегашната си кариера Соня Йончева си е партнирала не само с едни от най-известните имена в класическата музика, но и със звезди от ранга на Стинг.

Стискаме палци на чаровната Соня и ú пожелаваме да продължава да вдъхновява хората по цял свят с таланта и красотата си!

Соня Йончева
Соня Йончева

Вижте още: Една българка в миланската Ла Скала

Отговор