Необичайното: Алтернативни британски старчета

0

Шотландският фотограф Мюир Видлър има опит с фотографирането на необичайното. Той е снимал израелските фенове на дет метъла, парти по обрязването на Малдивите и конкурс за красота в Либия, председателстван лично от самия Муамар Кадафи.

Една от най-интересните работи на Видлър обаче е серията фотографии Rebels Without A Pause – портрети на някои от най-дръзките и

стилни бунтари от третата възраст в Англия

необичайното
Мюир Видлър, който обича да снима необичайното.

Идеята за Rebels Without A Pause се ражда, когато Видлър среща Ейдриън Делгоф. Той е мъж в началото на 60-те си години, който носи фетиш облекло и танцува в нощен клуб вместо да стои вкъщи пред телевизора, както повечето мъже на тази възраст вероятно правят в този момент.


Вижте още… кой е най-готиният дядо


Така Видлър започва да издирва мъже и жени, които въпреки възрастта си

отказват да живеят според стереотипите и се хвърлят в необичайното

Като например Изобел Варли от снимката по-горе. Англичанката е вписана в Гинес като най-татуираната пенсионерка и държи тази титла до смъртта си през май миналата година на 77-годишна възраст. Варли започва да се татуира, когато е на 48 години. Тя покрива с рисунки всяко местенце от тялото си, с изключение на лицето си, ушите си, ходилата си и части от ръцете си.

Хора, които отдавна са се пенсионирали, но са запазили активния си начин на живот, снима и българката Валя Брадшоу. Фотографският проект на нашенката, която от години живее в Америка, носи вдъхновяващото име Изкуството да живеем дълго и красиво. В него Валя разказва в снимки историите на нейни съграждани от американския град Анаполис. Хора, които търсят нови предизвикателства и преоткриват себе си, макар че са почти столетници.

Но да се върнем в добрата стара Европа и по-точно на Острова. Разгледайте серията от алтернативни британски старчета в галерията по-долу и се убедете, че годините често са нещо наистина условно. Повече за работата на Мюир Видлър може да научите от сайта му и на Instagram профила му.

Отговор