Каква е цената на едно зрънце любов?

През последните 10 години популацията на домашното врабче е намаляла с 50%, на обикновената чинка - с 44%, на горската зидарка и косът – с 35%, а тази на големия синигер – с 8%.

Снимка: Георги Герджиков
Снимка: Георги Герджиков
  1. Направи хранилка за птици. За да участвате, трябва само да направите своя хранилка от стара пластмасова бутилка, да я поставите на балкона, в двора или в най-близкия парк и редовно да я пълните със слънчогледови семки. Семенцата трябва задължително да бъдат сурови и безсолни. Слънчогледът е най-подходящата и достъпна храна за пойните птички, зимуващи по нашите ширини. След като поставите и се ангажирате да поддържате своя хранилка, моля отбележете я на тази интерактивна карта. Обратната връзка от вас е много важна, за да знаем колко души участват и от кои градове. Това ще ни помогне да бъдем още по-успешни в нашата комуникация.
  2. Направи дарение за подхранване на птиците. Можете да дарите на БДЗП средства или закупен от вас суров слънчоглед. С набраните средства ние и нашите доброволци поддържаме десетки хранилки в цялата страна. През миналата година БДЗП организира над 40 различни събития – работилници за изработване на хранилки, презентации и срещи с деца от училища и детски градини в 11 града. По време на тези срещи бяха изработени и поставени над 400 хранилки.
  3. Предай идеята нататък – Сподели с приятели, разкажи в социалните мрежи, подари хранилка на приятел, организирай работилница в детската градина или училището на твоето дете. Ти знаеш по-добре как да помогнеш идеята да намери нови съмишленици. Защото когато сме много, промяната е по-голяма. Защото всяко зрънце, подарено на птиците, е зрънце любов!

Повече информация за кампания “Зърнце любов” може да намерите на официалния сайт на БДЗП.

 

 

 

Отговор