14 скрити камери от златната ера на шпионажа

0
На търга бяха продадени 775 фотоапарата, някои от които шпионски.

На 3 декември тази година британската аукционна къща Bonhams проведе търг в Хонконг, озаглавен Important and Rare Cameras. На него бяха продадени 775 фотоапарата и аксесоара от реномирани производители като Hasselblad, Leica, Nikon, Rolleiflex и др. Но наистина интересните експонати на търга се оказаха няколко миниатюрни шпионски камери. Една голяма част от тези скрити камери са произведени по времето на Студената война, единодушно смятана за златната ера на шпионажа.

На търга се продаваше и тази миниатюрна камера Minox, която Джеймс Бонд използва във филма В тайна служба на Нейно Величество (1969).
На търга се продаваше и тази миниатюрна камера Minox, която Джеймс Бонд използва във филма В тайна служба на Нейно Величество (1969).
Датата за провеждането на търга,
случайно или не, беше перфектно избрана

На 29 октомври в Лондон се състоя световната премиера на Спектър – 24-ият филм от поредицата за Джеймс Бонд и четвъртият филм с Даниел Крейг в ролята на агент 007, в който Кристоф Валц играе злодея Блофелд, а Моника Белучи момичето на Бонд.

Ако сте фенове на Бонд или просто си падате по шпионски джаджи като скритите камери, вижте селекция, която Lifebites.bg направи – 14 от най-интересните експонати от търга Important and Rare Cameras, в галерията по-долу. И помнете – това не е филмов реквизит. Това е част от реалния живот!

Отговор