Neizpulnitel възпя загиналите за свободата ни

Ако има желание, има и начин“ – изтъркана поговорка, която вероятно сте чували милион пъти. Открихме едно младо, енергично и талантливо доказателство за тези думи, с което искаме да ви срещнем днес. Той се казва Петко Динков. Работи като IT специалист, но в последната година се изявява и като музикант, режисьор, продуцент. Неговият артистичен псевдоним е Neizpulnitel, а песните му са в стил хип-хоп.

Талантът рядко се появява в живота ни изведнъж или спонтанно. Така е и при нашия „неизпълнител“. Още от малък той се занимава с писане на текстове, стихотворения, има написана собствена книга-игра и т. н. Този талант, смесен с певческите му качества и способности го отвеждат до създаването на авторска рап музика.

Слушам хип-хоп откакто се помня и просто свързах всичко заедно, за да изкарам своя продукция“ – разказва той.

kate5

Всичко започнало като на шега – на купони с приятели. Младежите си правели домашни freestyle battles и beat box, но това само разпалило огъня, който отдавна тлеел у Петко. Така постепенно той започнал да създава текстове за авторските си парчета и да си подготвя сетове.

Само в рамките на една година Neizpulnitel успява да направи 6 песни и 4 видеоклипа, които сам режисира.

Артистът в мен винаги е бил жив, но само определен кръг от хора бяха запознати с творчеството ми. Случиха се няколко неща в живота ми, които сами направиха първите ми песни“ – сподели (не)изпълнителят пред LifeBites.bg.

Но признава, че дълго време преди това е потискал творческата си природа, тъй като смятал, че хората трудно биха възприели „отговорен и сериозен човек“ (какъвто е той в работата си като компютърен специалист) да се занимава с музика, и то хип-хоп. Не защото има нещо лошо в този вид музика, а защото понякога хората го свързват с липса на интелект, агресия, бълване на нецензурни думи или изрази, празнословие и т. н.

Но това е така, само и единствено, защото хората са свикнали да вкарват нещата в рамки, за да им е по-лесно да ги възприемат и обяснят за себе си“ – казва Петко Динков.

kate2

Определено той не се вписва в тази общоприета рамка

Песните му са много различни от това, което си представяме, когато чуем израза „български рап“. Отдава това на факта, че първоначално идеята му не била да изкарва пари от творчеството си, а да създаде няколко „истински проекта“, както той самият ги нарича. Той не се стреми да е комерсиален и да се хареса на всички, а да бъде себе си. Затова някои от посланията в песните му са доста лични и имат дълбок смисъл.

В началото си мислех: „Искам да си направя само една песен да видя как звучи и да си я слушам – признава Неизпълнител и допълва – Но човек се развива във всичко което прави, ако го прави с любов, така че продължих и до момента се старая във всеки следващ проект да има градация.“

Според твореца в България има много „истински хип-хоп изпълнители, с хубава лирика и послание“. Казва, че

на мода е дошъл „смисленият хип-хоп“

и така той решил да стане част от него. Не крие и че голямо влияние върху стила му оказват средата и интелигентните хора, от които е заобиколен.

Neizpulnitel вече е създал екип от хора, заедно с които работят, освен върху неговото лично творчество, и върху реализирането на много проекти на други хора.

Аз ги режисирам, помагам в измислянето на историите – според желанието на клиента“ – разкрива Петко.

В момента разработват трейлъра на комедийно, анимационно сериалче, също създадено от тях.

kate3
С Развигор Попов.

Има много изпълнители, но само един Neizpulnitel. Реших псевдонимът ми да е така, защото аз не определям себе си само като изпълнител. Аз съм и още 100 други неща“ – разкрива талантливият Петко Динков.

Той не взима себе си твърде на сериозно (в добрия смисъл на думата), „но музиката – да“. Това е и причината да се старае да прави нещата с много любов и внимание, както към изкуството, така и към хората, които искат да чуят неговите послания.

Песента му „Салют“ е посветена на
народните ни будители и герои от българската история

Вдъхновил се за нея докато „една вечер гледал по новините как деца драскат по паметници, светини“ и това направо го „вбесило“. Седнал и написал текста на един дъх, за около 10 минути.

Реших чрез хип-хоп да запозная децата с тези хора, поне да им чуят имената и най-малкото да ги гугълнат…Опитах се да слея Историята с Музиката и парчето да има послание, с възпитателна цел“ – споделя Неизпълнител.

Като творец той самият се чувства като част от посланието на всички тези имена за които е пял, защото и те са правели творчество, както и той сега – в трудни и мътни времена.

В проекта се включват още: известният български музикант Развигор Попов, Гергана Вълчева (женски вокал), Иван Кръстев (цигулка), както и група малки деца, на които авторът изказва специални благодарности.

Петко Динков е един от онези хора, които ни показват, че никога не е късно да се пробваш в това, което истински желаеш да правиш. Той превръща хобито си в кариера, а многото си таланти – в успешен бизнес. Въпреки това споделя, че обича „сериозната си работа“ твърде много, за да се откаже от нея. А когато го питам все пак, ако трябва да избира между двете, какво ще прави той ми отговаря:

Не искам да се лишавам от нито едното. И двете неща са ми хоби и ги правя с удоволствие. Надявам се никога да не ми се налага да правя този труден избор.“

И допълва отговора си с цитат от неговата песен „Късно за промяна“: „Ставам БГ рапър със IT интерес…“.

Ако искате да разберете повече за българския Neizpulnitel можете да го последвате на неговата Фейсбук страница или личния му YouTube канал.

Вижте още: Историята на Пламен Събев, отдал се на възрожденската мисия да работи в български музей

Отговор