Зелената работилничка за идеи

В първа част на разказа ни ви представихме Венета Райновска – пълна с живот и жадна за приключения софийска фотографка, която след динамиката на работата във вестник и обиколките из цял свят с кораб, решава да се завърне на родна почва. И така открива едно шарено местенце в София – работилничка за идеи.

С приятелката й Виктория Янчева “наследяват” от приятели Greeny shop на улица „Иван Вазов”. „Зеленото” магазинче е много шарено, вътре има какво ли не – интересни дрехи, шарени бижута, сувенири от керамика, метал, стъкло и глина, еко свещи, плетени цветя, хартиени чудеса…

„Мечтата ми за магазинче, в което човек може да влезе не само за да си купи нещо, но и да си поприказва, да измайстори нещо или да открадне идейка, се осъществи,” доволна е Вени.

Концепцията е нещо като „магазин за свободното време,” и ако в лъскавите молове ходят много хора да убият време с кино и шопинг, то в GREENY art SHOP се предлагат други забавления – ново хоби, временна татуировка, празничен грим, фотосесия, а защо не и чаша вино за добро настроение?!

„Искаме да подкрепим хората с богато въображение, сръчни ръце и широки сърца”, казва столичната фотографка.

Магазинчето им предоставя не само място за уникалните вещи, но и им осигурява пространство за изява.

greeny_2

Снимки: VenyRay photography.

„Работим вече с много автори и творци, които ни носят невероятни неща. Някои направо са произведения на изкуството. Така постепенно на едно място събрахме различни стилове, като пък по този начин всеки клиент може да намери нещо за себе си”, разказва Вени.

Ако си мислите, че корковата тапа служи само за затапване на бутилката, се лъжете. Тя става и за хитра закопчалка на уникален елек или за обици. А пък копчетата съвсем не стоят само на дрехи – с тях могат да се направят невероятни украшения от най-обикновена тел.

greeny_4

Билетчетата за градския транспорт могат да се превърнат в отбелязка – (разделител) за книга. Орехи с късметчета ще усмихнат деня на всеки, а капани за сънища пък ще направят интересни нощите. За Хелоуин всеки може да си измайстори фенер от тиква или да го гримират така, че да прогони всичко лошо надалече.

greeny_1

В магазинчето може да разгледате картини и нейни фотографии. Периодично се правят мини изложби, така че всеки е добре дошъл да покаже върху малко пространство широк свят.

Фотоапаратът на Вени не събира прах. Пред него продължават да се вихрят пъстри партита, делови прояви, бизнес събития.

Да можеш да гледаш на света през цветен обектив си е дарба. Дарба, която непрекъснато среща Вени с интересни хора и я води на непознати места.

Просто оптичната й система избягва да регистрира скучната сивота в хората, вещите и изобщо в света.

Отговор