Възможно ли е да се живее в Лондон?

0

Лондон е във вихъра на гигантска трансформация, както всеки, който живее там ще ви каже. И независимо дали става въпрос за астрономически високите наеми, за превръщането на спокойни преди квартали в новия Канари Уорф или за все по-нарастващото разделение между британската столица и останалата част от страната, едно е ясно –

Лондон се превръща в град-чудовище

Някои могат да си позволят да живеят там, други не.

rebecca-ross
Д-р Ребека Рос

Д-р Ребека Рос от Колежа по изкуствата Central Saint Martins и асистентката й Дуалте Карильо да Граса създават проекта London Is Changing, чиято идея е да улесни дискусията за влиянието на икономическите и политически

промени върху културата и разнообразието на Лондон

С помощта на два билборда, разположени на публични места в Лондон, те дават глас на онези жители на града, които са принудени да напуснат града поради непосилно високите цени, както и на онези, които са останали, но се притесняват за бъдещето си. Всеки избягал от големия град може да напише какви са причините да предпочете за живот друго място в Англия или света.

london
“Няма друго място като Лондон в Европа. И ми липсва. Обаче когато го напуснах, не го усещах като същия град, в която се преместих преди три години.” – журналист, който наскоро се е преместил в Германия.

“Ако двама адвокати не могат да си позволят да наемат апартамент с две спални, тогава какво остава за хората, които чистят офиса им?”, пита риторично Ребека Рос.

Вижте повече за проекта на сайта www.londonischanging.org

Прочетете още: 20 разлики между живота в България и Англия

Отговор