10 убийствено тъпи стереотипи за източноевропейките

0
стереотипи
Даяна Александрова

Даяна Александрова е автор в американския сайт http://matadornetwork.com. В текстовете си чаровната българка разнищва теми, свързани с родината и интересите на връстниците си. Lifebites.bg ви предлага да прочетете един от текстове, които нашенката публикува в Matador – 10 убийствено тъпи стереотипи за източноевропейките. Ще успее ли Даяна да ви убеди, че жените от Източна Европа са много повече, отколкото голяма част от западняците смятат, че са?

Ето го и нейният Топ 10 на убийствено тъпи стереотипи за източноевропейките:
xxlNXRZLPZNuc5VhGOxk21RZQGjpzxOaU-xAIhQ1zj8

Съгласни ли сте с мнението на Даяна Александрова за най-тъпите стереотипи за източноевропейките.

1. Мило и драго даваме да емигрираме

Ако сте си въобразили, че сме готови на всичко, за да се напъхаме в кутия и да бъдем изпратени като пакети от Унгария до Ню Йорк само и само да получим “по-добър живот”, помислете отново. Да, действително повечето обичаме да пътуваме и търсим най-доброто място за лична реализация, но мнозина намираме това място в собствената си страна.


2. Ние сме студени и бездушни

Колкото по- на изток от границите на Словакия отивате, на толкова по-непредвидими и искрени емоции е възможно да се натъкнете. По-скоро ще ви шамаросаме, отколкото да ви кажем на 5-тата минута, че ви обичаме, но ако не друго, то поне винаги ще знаете какво чувстваме.


3. Ако няма мъж наоколо, сме заникъде

Момчета, много съжаляваме, че ще трябва да ви разочароваме, но се справяме доста добре. САМИ! В исторически план, жените от Източна Европа са ставали доста преди изгрев слънце, за да приготвят закуска за цялото семейство и да изчистят къщата. Ние, техните съвременнички, сме същите ранобуднички, но атакуваме фитнеса, проверяваме си електронната поща и се подготвяме за най-добрия си ден на абсолютен шеф в работата. Е, добре – понякога цепим и дърва.


12341316_10203773680541137_8624117994514326872_n

Снимки: Личен архив на Даяна Александрова

4. Всичките сме руси, кльощави и се интересуваме твърде много от външния си вид

В действителност, едва половината от нас са русокоси, а сини очи не се намират чак толкова лесно. По дяволите, даже и най-известните ни модни икони, като Наталия Водянова, Петра Немцова и Мила Йовович скъсват с това “правило”. По принцип, обичаме да експериментираме с външния си вид, но не сме кой знае колко обсебени от него – поне не повече от западноевропейските жени.


5. Цапотим се с клоунски количества грим

Вероятно си представяте абсурдно тъмно опушено око със сини сенки и червено червило? Как ли пък не! Повечето от нас си слагат само лека спирала, малко руж и балсам за устни. Взели сме някой друг урок от Нина Добрев – красивата актриса със 100% български произход.


6. Всичките сме златотърсачки

Да сме наясно – търсенето на богат съпруг при нас няма нищо общо с културата тип Ана Никол Смит. Като източноевропейка съм излизала с не един и двама мъже, които са имали по-малко пари от мен (единият даже живееше на тавана на майка си по време на финансовата криза), така че ако обичате избягвайте да свързвате националния произход с личностните ценности.


7. Превръщаме се в бабички на 50 г.

Бърза справка в Google по ключова дума “рускини” изкарва напред подобни “бисери”: “Рускините извървяват пътя от невъзможно секси супермодели до съсухрени вещици за абсурдно кратко време”.

Сериозно ли? Благодарение на хранителния си режим и многото движение, повечето от нас остаряват изключително незабележимо и особено грациозно. Баба ми е на 67 и все още тежи същите онези 55 кг, на които е заковавала кантара и преди 20 години.


1
Всеки емигрант се сблъсква с доза глупави стереотипи.

8. Интелигентността ни удря дъното

Колко източноевропейки са нужни, за да сменят една изгоряла крушка? В действителност, две. Едната да слезе до магазина за крушка, а другата да те напсува, че си тъп з..ник, задето задаваш такива въпроси.

При нас е бъкано със супер надарени жени, като започнеш с българката Мария Попова, основателка на Brainpickings, минеш през съветничката на украинския министър на икономическото развитие Яника Мерило и свършиш с румънската биоложка Ана Аслан, която е шеф на Института по Гериатрия (наука за възникването, развитието, лечението и предотвратяването на болестите при възрастните).


Вижте още… Българка в екипа на Боинг 787-10 Дриймлайнер


9. Никога през живота си не сме работили

Направо побеснявам, като ме попита някой откъде взимам пари за пътувания и хубави вещи. “Родителите ти богати ли са? Или приятелят ти? Или имаш “спонсор”? Представете си, подобно на повечето ми приятелки, работя МНОГО. И това е единственият начин да се сдобия с пари, за да си позволя едноседмично пътуване до Лос Анджелис или да прекарам две седмици в Истанбул.


10. Готови сме да се самоизтезаваме, за да сме модерни

Много отдавна отминаха дните, в които се кипрехме на кокили без никаква причина. Сега са на мода спортните марки като Nike и Converse. Е, обуваме и съвсем равни пантофки понякога. А високите до небето токчета пазим само за специални поводи – ако Брад Пит реши да намине, например.


Оригиналния текст на Даяна в matadornetwork.com може да прочетете ТУК.

Коя е Даяна Александрова – прочетете ТУК.

Отговор