Фото приключение: Разходки сОбективи и Здравко Йончев

0
"Психиатрична клиника". Банкя, банята в Банкя.

Нямаме търпение да ви разкажем за тях. Те са най-новата идея на Здравко Йончев – фотографът, който засне старите софийски минерални бани в цялата им прелест и изтупа от прахта и времето посърналата красота на впечатляващата Къща с ягодите.

Този път Здравко е решил да сподели не само преживяванията покрай заснемането на подобни уникални места, но и знанията, и емоциите покрай авантюристичното си занимание. Фотографът организира (за първи път, но надяваме се, не и последен)

разходки сОбективи

Новата му инициатива ще стартира на 1 април в един от един от най-великолепните български градове Русе и ще продължи до трети април (от петък до неделя).

ruse

“СОбективните разходки представляват своеобразен терен уъркшоп по заснемане на hdr кадри, съчетан с идеята за алтернативен туризъм”, казва фотографът.

Екипът му е подготвил нестандартен приключенски маршрут, минаващ през изоставени къщи от началото на миналия век, прекрачващ прага на

запустели индустриални зони и заводи

Посещавайки и някои прекрасни реставрирани сгради, участниците ще бъдат потопени в позабравената, но величествена история на крайдунавския град. Няма да липсват и моментите сред природата, както и онези, радващи небцето, обещава Здравко Йончев.

“Целта на разходките сОбективи е да провокира участниците да прекрачат зоната си на комфорт, да погледнат на познатото по нов и вълнуващ начин и да открият нови страни на фотографията. От всеки участник зависи дали ще си тръгне с поизцапани дрехи – от ровенето в праха на историята, но е гарантирано, че всички ще се завърнат с широка усмивка и много запечатани спомени и истории”, казва фотографът.

Kamina 2

За подробности и записване: http://zdravkoyonchev.com/с-обективи/
Всички новости можете да следите и във Фейсбук събитието:
https://web.facebook.com/events/549474611880303/

Ако харесвате работата на Здравко Йончев и искате да видите някои от най-впечатляващите му снимки, може да го направите от днес (23 март 2016 г.) до края на седмицата в Националния дворец на културата (НДК), където фотографът и Стройко 2000 ще представят изложбата Архитектурният завет на миналия век. Тя се организира с подкрепата на Форум Културно наследство, НДК и Фотосинтезис и обхваща общо 61 фотографии от седем емблематични сгради. На 26 март от 15:00 часа, събота, ще имате възможност да се срещнете с автора на фотографиите и с експерти от Форум Културно наследство.

Прочетете още…

Здравко Йончев: Всички ме питат как влязох в Къщата с ягодите

Отговор