Минималистичен дизайн от Виктор Василев

0
Умивалникът Kub е направен от стъкло и карарски мрамор.

Ако си падате по минимализма и изчистените линии, то без съмнение ще харесате този умивалник на българския дизайнер Виктор Василев. Той носи името Kub и е проектиран през 2010 г. Изработен е от стъкло и карарски мрамор. Минималистичният умивалник е известен още като невидимия умивалник. Това е само един от многото впечатляващи проекти на базирания в Милано българин в области като интериорен дизайн и архитектура.

Виктор Василев
Виктор Василев Снимки: © Victor Vasilev

Виктор Василев е роден през 1974 г. в Пловдив. Когато е на 15 години заедно със семейството си заминава за Израел. През 1996 г. се мести в Милано и завършва архитектура в местния Политехнически университет. Преди това следва една година в Датската академия по изящни изкуства в Копенхаген.Там

Виктор Василев е повлиян от минимализма

на скандинавските дизайнери в областта на архитектурата и продуктовия дизайн. През 2004 г. Василев се установява в Милано, където започва своя практика и работи с компании като Boffi, Living Divani, MDF Italia и Antrax.

Българинът е носител на няколко престижни награди в областта на интериорния дизайн.


Вижте още… Българин сред най-добрите дизайнери на сърф облекло


Вижте повече от работата му в галерията по-долу. Още информация за този впечатляващ български дизайнер може да намерите на сайта му.

Отговор