Нови книги: По острието на любовта от Янислава Вълкова

0
По острието на любовта
По острието на любовта е третият роман на Янислава Вълкова.

По острието на любовта е третата книга на българската писателка Янислава Вълкова. За разлика от първите ѝ два романа, които са криминални, този е посветен на любовта.

Янислава ни пренася в малко село в подножието на Рила, където група студенти отиват, за да се забавляват. В полите на Рила планина младите българи ще открият много повече – една изключителна любовна история, започнала преди повече от 70 години.

По острието на любовта е далеч от розовите, сладникави четива

с предизвестен финал, твърдят от издателство Монт. Действието е непредвидимо, отношенията са дълбоки, характерите са силни, сюжетът е динамичен и заплетен. Книгата ще ви пренесе в средата на миналия век, когато съдбата среща Рада с Георги. Всичко между тях започва с нежно влюбване, което впоследствие прераства в бурна, страстна и опасна любов.

Янислава Вълкова
Янислава Вълкова

По острието на любовта обещава да ви поведе в лабиринт от чувства и емоции. В книгата има щастие и болка, близост и разочарования, грях и гняв. Действието се развива паралелно в настоящето и в миналото. Група днешни младежи тръгват стъпка по стъпка към потъналите в мистика отношения на Рада и Георги. Историята е разказана увлекателно и обещава, че ще разгръщате с интерес всяка следваща страница. Този роман ще остане в сърцата ви и ще ви бъде трудно да го забравите.

“В новия си роман По острието на любовта Янислава Вълкова продължава традицията на класическата българска литература за създаване на силни и въздействащи образи, каквато е нейната Рада. От друга страна обаче, тук са спазени каноните и на фентъзи жанра, чрез сблъсъка на паралелни светове, времена и събития. Повествованието е увлекателно, образите -дълбоки, посланието на романа – силно и невъзможно за забравяне”

– казва литературният критик Ива Спиридонова и допълва:

Любовта може да е разрушителна

но не може да бъде разрушена. Тя съществува отвъд времето и пространството, надживява ни и ни продължава. Трябва само да си простим, че обичаме.

Премиерата на романа ще се състои на 14.02.2020 г. от 18.30 ч. в Български културен център. По острието на любовта вече може да намерите в книжарниците.


Прочетете още… как беше създаден бестселъра Лейди Гергана

Отговор