Фотоприказка: Дъщеря ми с цветя в ръцете

дете с цветя
Красивата дъщеря на Роберта

Има само една по-красива гледка от тази на чаровно детско лице. Дете, заобиколено от пъстри цветя. Децата са вдъхновение за всеки творец. Поредното доказателство са снимките на Роберта Баневичене. Базираната в Есекс, Англия фотографка е майка на две слънчеви момичета. На едното от тях Роберта прави серия от приказни фотографии, на които дъщеря ѝ позира с букети цветя в ръцете и косите, разказва сайтът 121clicks.com.

Роберта и дъщеря ѝ, която е сред нейните първи модели, много

обичат аромата и красотата на цветя

Роберта обича да снима семейството си
Роберта обича да снима семейството си

“Това ме вдъхнови да направя снимки с толкова много цветя, колкото успях да намеря през всеки възможен сезон. Не беше нужно да ходим някъде надалече, през повечето време просто се разхождахме в квартала”, разказва фотографката, която открива красотата навсякъде около себе си.

“Истинската красота, обикновено остава незабелязана, и е повече от това, което виждаме с очите си. Мисля, че цветята са като нас хората, и те, и ние минаваме през фазата на разцъфтяване. И когато я достигнем, всички ние имаме силата да се превърнем в нещо наистина красиво”

– допълва Роберта. А снимките ѝ илюстрират перфектно тези нейни думи.

Роберта открива фотографията след като става майка и от 2014 г. започва да се занимава професионално със снимане. Специализира в семейна и детска фотография, а днес пътува по цял свят не само заради ангажименти с клиенти, но и за да изнася семинари по портретна фотография.

children_portrait_photography_daughter_flower_roberta_baneviciene_14

Най-голямото ѝ вдъхновение, разбира се, е нейното собствено семейство.

“Вярвам в снимките, които ще декорират не само стените, но и сърцата ви”

– казва чаровната фотографка, която освен снимки в студио, ентусиазирано заснема и живота на клиентите си в ежедневната им среда.


Вижте още… 6-годишно хлапе, което вече е майстор във фотографията


Повече за Роберта и нейното изкуство може да откриете на официалния ѝ уебсайт, на нейната Фейсбук страница и в Инстаграм. В галерията по-долу пък може да разгледате още от красотата, която младата майка е създала с помощта на един от най-любимите си модели – своята собствена дъщеря.

Отговор