Чарлийз Терон: От тежкото детство в Африка до Холивуд

0
Чарлийз Терон
Чарлийз Терон на червения килим.

Тя е африканка със снежно бяла кожа. Красива, нежна и секси. Тя може да е чудовище, супер-герой, любовница или терорист. Може да е който си пожелае, защото професията ѝ е актриса. И то не каква да е актриса, а крачеща по червен килим с горда походка. Тя е Чарлийз Терон и е родена през 1975 г., в горещия 7 август, в Бенони, Южна Африка.

Днешната силна жена, която познаваме от екрана, в ранното си детство е била много болнава и уязвима. Дотам, че заради бактериална инфекция са отстранени горните ѝ зъби. Но пък израства болестите и се превръща в хубава жена. Майка ѝ Герда има германски корени, а бащата Шарл е французин. Това, съчетано с африканската култура, развива Чарлийз като особено магнетична девойка с огнен характер.

Семейният бизнес на родителите включвал строително предприемачество, но съвсем не вървял гладко. Бащата Шарл обичал алкохола, а той го превръщал в жесток човек, неспособен да се грижи адекватно за работата си. В тези мъгляви моменти проявявал агресия, която насочвал към семейството си. В един такъв епизод той напада жена си, но тя му отговаря, като го застрелва. Съдът я оправдава, защото е било убийство при самозащита. Когато се случва това, Чарлийз е само на 15.

След инцидента фалитът чука на вратата на семейството, но майката прави всичко възможно да даде добро образование на дъщеря си. Изпраща я в пансион в Йоханесбург. Минава едва година и Чарлийз Терон е забелязана. Ръстът ѝ от 179 см, както и чарът, ѝ отварят вратите към професията на фотомодел. Едва 16-годишна заминава за Милано, а след това и за Ню Йорк. Като манекен в Милано, е приета изключително добре.

Чарлийз Терон
Чарлийз Терон. Photo by Gage Skidmore on Foter.com / CC BY-SA

Печели няколко конкурса за красота, участва в реклами

Но по това време голямата мечта на Чарлийз е балетът. Тя неотклонно следва страстта си до 18-ата си година, когато заради контузия се налага завинаги да се откаже от танците. Болезнено събитие за нея, още повече, че е успяла да вкуси от аплаузите на публиката при участието си в балетна трупа в Ню Йорк.

Междувременно разбира, че модният подиум също не е призванието ѝ, въпреки успехите. Точно тогава, преди още да е навършила 19, майка ѝ купува еднопосочен билет за Лос Анджелис, като не спира да ѝ повтаря, че ще стане велика актриса. И Чарлийз решава да рискува, като си опита късмета.

В Лос Анджелис обаче не я чакат с отворени обятия. Обикаля редица агенции, които я отхвърлят. И за да се изхранва, започва работа като продавачка в крайпътен мотел. Един ден отива до местната банка да осребри чек от майка си, но среща отказ на служителите, заради което им вдига грандиозен скандал. И куриозно, точно тогава изгрява звездата ѝ. Защото в същата банка в този момент е мениджърът Джон Кросби и той е впечатлен от темперамента на момичето. Дава ѝ визитката си, като я съветва да научи езика.

Чарлийз Терон
Чарлийз Терон

Чарлийз Терон следва съвета му

а след години споделя, че гледането на сапунени сериали ѝ е помогнало много с английския. Така с помощта на Кросби получава малки роли, но те ѝ отварят вратите за този толкова невъзможен бранш. Снима пет филма, с които успява да се докаже. И най-сетне идва ред на Адвокат на дявола, където си партнира с Ал Пачино и Киану Рийвс. Както се казва: всичко след това е история.

Следват много успешни проекти и славата залива Чарлийз Терон с пълна сила. Особено забележителна е ролята ѝ в Чудовището, за която трябва да качи 15 килограма и вместо да бъде разкрасявана, се налага да ползва грим, който я загрозява. Дори веждите ѝ са обръснати. За красива и суетна жена, това е огромна жертва. Но тази жертва ѝ носи Оскар през 2004 г. за главна женска роля. Похвалена е лично от президента Нелсън Мандела, че прославя Африка, а това за нея е повече от награда.

Не липсват скандали и мъже по пътя ѝ. През 1999 г. списание Плейбой публикува нейни голи снимки от времето, когато е била модел, без съгласието ѝ. И макар да ги съди,

тези снимки остават в историята ѝ

Името на Чарлийз се спряга с много холивудски красавци. Има по-продължителна връзка с актьора Стюарт Таунсенд, сгодена е за Шон Пен, но до брак не се стига. Любовта ѝ се прехвърля към двете осиновени деца. Те са момиче и момче – Огъст и Джаксън, които са африканчета.

Чарлийз Терон
Чарлийз Терон на посещение в болница в Конго. Photo by United Nations Photo on Foter.com / CC BY-NC-ND

Чарлийз е рекламно лице на Диор и на много други модни брандове. Занимава се с благотворителност и подпомага каузи като женските ракови заболявания. Тя става лице на РЕТА – световна организация, защитаваща животните. Подобни каузи следва и в родната Африка, като се бори за опазването на природата и резерватите. Издига глас и в защита на момичетата, жертви на изнасилвания. И съвсем открито защитава еднополовите бракове, като сама признава, че е имала любовни отношения с жени.

Днес Чарлийз Терон е скъпоплатена актриса, участваща в хитови заглавия. Определят я като страшилище за холивудските съпруги. Но всеки, който се е докоснал до нея, говори с възхищение за таланта и човечността ѝ. Дори красивият Бог Тор – Крис Хемсуърт, с когото си партнира в Снежанка и ловецът, казва, че тя е достойна за женски Джеймс Бонд. Лудият Макс, Мъже на честта, Жената на астронавта, Ханкок, Атомна блондинка, Италианска афера, Бързи и яростни… Списъкът е огромен, а тепърва има още какво да видим от прекрасната Чарлийз Терон.


Вижте още историята на красивия боец в чуждо тяло Руби Роуз

Отговор