Това 6-годишно хлапе снима по-добре от теб

0
хлапе - фотография
Хоукай Хюи

Хоукай Хюи е 6-годишно хлапе, превърнало се в сензация в света на фотографията. През април тази година серия негови снимки бяха публикувани в сп. National Geographic Traveler Magazine. И ей така Хоукай се превърна в най-младия (може би трябва да кажем най-малкия) фотограф, работил някога за списанието.

Снимките на талантливото хлапе

са публикувани заедно с тези на баща му, професионалния фотограф Аарън Хюи. Материалът разкрива някои от любимите дестинации на семейството в американския югозапад.

Снимките на баща и син показват различния начин, по който двамата виждат едни и същи неща по пътя си – от невероятните пейзажи през родео, на което присъстват до кънтри музикантите, които слушат.

father_son_a094271874b625b0b4e3348db8ebe97f-today-inline-large2x
Хоукай с баща си Аарън Хюи.

Хоукай Хюи има страхотно име за фотограф – в превод от английски то означава Ястребово око. Снимките на 6-годишното хлапе са толкова добри, че мигновено го превръщат в интернет сензация и днес профилът му в Instagram има над 200 хил. последователи. Бащата на Хоукай обяснява, че е дал камера на сина си не за да го направи фотограф от малък, а за да му даде средство за изследване и опознаване на света.

hh_fort_1_05b8f4154edbdd083d7261697170499d-today-inline-large2x
Хоукай в пустинята на Салтън Сий, Калифорния.

“Реших, че ще е забавно да видя дали и двамата можем да направим нещо на път, което ще ми хареса. Исках да е свързано с изкуството и понеже гледам през обектива на камерата толкова често, тя ми се стори добър инструмент за съвместно опознаване на света”, казва Аарън Хюи пред сайта PetaPixel.

Вижте още: Защо децата трябва да се занимават с изкуство

k20c4880_6d1a7304488c93c547ae83a035c71d1a-today-inline-large2x
Хоукай на хълма Салвейшън Арми, недалеч от Салтън Сий, Калифорния.

Хоукай живее заедно с родителите си в Сиатъл. Семейството започва да пътува из американския запад след раждането на малкия. Когато е на четири, майката и бащата на Хоукай му подаряват камера. Така той да може да снима част от нещата, които вижда

по време на пътуванията си

с тях. Първоначално Аарън Хюи започва да публикува някои от снимките на сина си на собствения си акаунт в Instagram, но с нарастването на феновете на невръстния фотограф, му създава собствен профил. Скоро той влиза в Топ 100 на най-добрите фотографски акаунти, в класация на сп. Rolling Stone.

Вижте снимките на Хоукай Хюи редом до тези на баща му в галерията по-долу, както и още от работата на невръстния фотограф на профила му в Instagram.

Отговор