No ordinary love концерт в памет на барабаниста Тео Иванов

Тео
Концертът за Тео ще е на 14-ти ноември.

Хората са като музиката, а в някои от тях тя живее! Така е и с Тео. Той е в музиката.

Теодор Иванов е един от най-добрите млади български барабанисти. На 14 май тази година Тео ни напусна. Отиде си тихо, без шум, без да търси вниманието на хората. Болестта спечели физическата борба, но в музиката е вечната победа. Тео остава тук при нас чрез нея.

Той е мой приятел.

Няма го тук, има го навсякъде

Няма да говоря в минало време. Искам да напиша много думи, които не мога да овладея, не им намирам място, отлагам ги. И няма вече, защото не е нужно да ги пиша, могат да си останат за мен, мога да ги кажа на хората, които го обичат и познават – аз го обичам и не го познавам, лъжа, познавам го, изненадва ме, удивлява ме, плаши ме, че го няма, защото не ни подготви за това, сърдита съм, но го усещам. Вече не съм сърдита!

15045747_10210111258512439_800509375_n

Чувала съм други музиканти да казват за него “този Тео е като метроном”, “в него я няма онази суета, която повечето музиканти носят”, “той не говори, той свири”. Още в Националната Музикална Академия за всички е ясно, че Теодор не е просто добър барабанист. Теодор свири с много музиканти като Рут Колева, Криста, Southwick, Ники Иванов /ОМ, Елена Кокорска, Страхил Гайдарски, Марио Иванов и много други, които пропускам.

Хей, Тео! 

Това е за теб. Успя, събра ги, събра ни!
На 14-ти ноември се навършват 6 месеца, откакто той вече не е сред нас, но винаги ще бъде с нас. На 14-ти ноември празнуваме музиката, за Тео, на сцената, на която той ще бъде! Винаги!

Повече за концерта, посветен на Теодор Иванов, може да откриете на страницата на събитието във Фейсбук.

Входът за концерта е свободен.

Вижте още: Заснеха филм за Пламен Горанов

СПОДЕЛИ
Предишна статияЛЮБЭ: Уникална музика между живота и смъртта
Следваща статияКолко е важно да можеш да НЕ чакаш
Радослава Топалова
В първи клас исках да стана космонавт, а след това да танцувам с пера по тялото, точно като онези наперени жени от пищните италиански телевизионни предавания. И двете бързо отминаха – не бих издържала тестовете на НАСА, както и да се разхождам по пухове и чорапи на сцена, но някак естествено музиката и изкуството са част от живота ми. У дома гости се посрещаха на фона на Queen или класическа музика. Продължавам тази традиция. Животът ми е колоритен, но си е мой. Ще ви запознавам с хора, които смятам, че са вдъхновяващи, смели, умни, талантливи и органични. Ако ми се доверят, значи са ми повярвали. Правила съм стотици радио интервюта – добри и направо ужасяващи, с някои се гордея. Срещите с различните хора са като психологически експерименти – трябва да ти стиска, но и да знаеш, че не знаеш какво те очаква!

Отговор