Фен събра Хобитът в четиричасов филм

Хобитът
Хобитът.

Необичаен експеримент си направи незнаен фен на ХобитътТой е съкратил и пренаредил трите филма в един общ, който трае само четири часа, съобщава британският всекидневник Телеграф.

Анонимният фен, който се подвизава под псевдонима tolkieneditor*, преценил, че дължината на лентите се отразява негативно на качеството на филмите и поел нещата в свои ръце. Той решил да „редактира” работата на Питър Джаксън (според агенция Асошиейтед прес трилогията струва към 745 млн. долара!) и да изреже всичко, което му се струва излишно. Заниманието му отнело точно един уикенд. В резултат tolkieneditor получил 4-часова история.

В личния си блог “редакторът” обяснява, че харесва работата на Джаксън, но

целта му била да върне в центъра на историята на Билбо Бегинс и да ускори действието

Това, което наистина ме натъжи беше, че Билбо (който се предполага, че трябва да е главният герой) липсва през голяма част от последните два филма”, пише анонимният tolkieneditor.

Той (или тя) уточнява, че заради направените корекции качеството на крайния продукт е леко влошено. А преходът между сцените е бил едно от най-трудните неща, с които е трябвало да се справи.

* tolkieneditor – буквално „редактор на Толкин”. Джон Роналд Руел Толкин е автор на Хобитът и Властелинът на пръстените.

Отговор