Гергана Брънзова – за чудото да надвиеш нелечима болест

Гергана Брънзова – един човек, който доказа, че силата на мисълта и правилният подход могат да победят една диагноза, която иначе звучи като доживотна присъда, без право на помилване – Множествена склероза

Гергана Брънзова
Гергана Брънзова

Истинско медицинско чудо! Гергана Брънзова е сред малкото хора успели да се излекуват от множествена склероза (МС). Това е неврологична болест, която медицината и до днес определя като нелечима. Случаят на българката е уникален, тъй като нейното оздравяване беше потвърдено черно на бяло чрез ЯМР (ядрено-магнитен резонанс).

Лекарите нямат обяснение…

Самата Гергана твърди, че МС за нея не е болест, а състояние, чрез което тялото ѝ се опитвало да ѝ каже нещо. След като научава тежката диагноза Брънзова решава да поеме на едно “пътешествие” водещо към дебрите на вътрешния ѝ свят и да разбере какъв точно е проблемът за състоянието, в което е изпаднала. След като е диагностицирана, тя получава различни неврологични симптоми и се стига до момент, в който не може да се движи.

Гергана Брънзова
Гергана Брънзова

Именно това е повратната точка в живота на Гери. Тя решава, че трябва да потърси пътя за своето изцеление и че няма да остави нещата така. И успява. 2 години по-късно функциите на тялото ѝ са възстановени, а Гергана тича, скача и е неуморна, както и преди цялата тази случка.

Едно от основните неща, на които залага е специален хранителен режим, базиран на идеята за пречистването на организма, създаден от Ан Борох.  Освен това, йога, както и много експерименти, чрез които разбира какво действа добре на духа и тялото ѝ и какво трябва да избягва, за да се чувства добре.

Съвременната медицина няма обяснение на случая на Гергана Брънзова

Чрез алтернативните методи, които тя прилага върху себе си, успява да възстанови миелиновата обвивка в мозъка си, която иначе МС унищожава и досега не е открито конвенционално средство за възобновяването ѝ. Гери, обаче, го постига. Успява да си създаде сама чудото, което ѝ е необходимо, за да оздравее. Може би всичко е дълбоко скрито в самите нас и за да сме здрави и да се чувстваме добре само трябва да разберем себе си и сигналите, които собственото ни тяло ни изпраща.

Освен медицинско чудо, Гергана Брънзова е и едно от чудесата на българския баскетбол. Тя е една от четирите българки играли в женската NBA лига. Гергана е женена за турския баскетболен национал Харун Ерденай и двамата са родители на 3 деца – две момчета и едно момиченце.

Разговаряхме с Гергана Брънзова, за да ни

разкрие тайната на своя успех

Вярваме, че тя е вдъхновяващ пример както за болните от множествена склероза и други неврологични заболявания, така и за съвсем здравите хора. Вижте какво каза тя, специално за читателите на LifeBites.bg.

Гергана Брънзова
Гергана е една от най-добрите родни баскетболистки.

Коя е Гергана Брънзова?

Просто човек! Жена, дъщеря, сестра, съпруга, майка… Обичаща живота, природата, хората и животните, и комуникацията с тях.

Как разбра, че имаш МС? Какво си помисли?

Усетих промяна в състоянието си. Следваха тестове, изследвания и т.н. Ами сега какво? Накъде? Безтегловност. Тъжна, неразбираща, объркана.

Как успя да надвиеш тази болест, която и до днес се смята за нелечима?

Нищо не съм надвивала! Болест?! Реших, че първо е нужно да усетя и разбера себе си и как съм предизвикала състоянието и симптомите. Реших, че тялото ми дава знаци и аз искам да науча езика, на който ми говори… Да комуникирам и да се разбирам с тялото си.

Формулата е в нас самите

Всеки е уникален и различен. Обърнах се навътре и станах добра към… Гергана.

Гергана Брънзова
Важно е човек да умее да поеме отговорност.

Кое е най-важното нещо за един човек, за да успее да се излекува от МС, както ти го направи?

Да се излекува?! Бих перефразирала: Да поеме отговорност.

Да се концентрира над нещата, които желае – защо ги желае и да приоритизира живота си. Да разграничи оправданията от удоволствията. Да се забавлява въпреки всичко и да разбере, че радостта и щастието са избор. Всичко е такова, каквото го виждаш и усещаш. 

Наричаш МС “моята сила”. Мислиш ли, че МС е дошла в живота ти неслучайно, за да научиш определен урок? Какъв е той?

Вярвам в кармата… Че с действията и мислите си създаваш живота си. Няма нищо случайно…

Гергана Брънзова
Щастието изглежда така…

Кога ти беше най-трудно?

Преди да си призная, че ми е трудно и че наистина не зная какво да правя, освен да бъда себе си…

Как се почувства в момента, в който ти казаха, че няма следи от МС при теб? След като разбра, че си успяла да победиш в тази битка?

Битка не съм водила. (усмихва се) Пуснах се. Пътешествах. Разучавах. Без очаквания. Само усещах, наблюдавах, съзнателно и отворена към незнайното.

Действат ли при всички хора едни и същи механизми за излекуване или всеки трябва да открие своя собствен път?

Ние всички сме хора и физиологията ни е обща. Когато организмът ни е в неравновесие, значи има дразнител. За да се възвърне балансът е нужно

да се освободим от дразнителите – токсини, стрес

Гергана Брънзова
Гергана не спира да практикува любимата си йога, както преди да получи стряскащата диагноза, така и до днес

Ако можеше да върнеш времето назад какво би променила?

Казвала съм и преди – бих се глезила повече.

Сега как виждаш своята работа и мисия?

Важно ли е как я виждам?! Или какво правя и какви намерения имам?! Споделям житейски опит и се забавлявам с това, което обичам – семейство, деца, спорт, движение, личностно израстване, образование…

Какво би казала на хората, които се сблъскват с трудност, как да намерят сили да се борят?

Да сложат израза “Животът е  борба” на рафта, и да се концентрират над това как се чувстват и какво им доставя удоволствие! Да го заместят с “Животът е игра” и да бъдат отворени към себе си и заобикалящите ги. Да разберат и приемат себе си. Да разучат мотивацията си. Да се концентрират над нещата, които могат да променят. Да бъдат смирени и добри. Да се усмихват в огледалото и да се оглеждат в хората.


Вижте още: Да победиш лакомията: За 14-дневната детоксикация от първо лице – по режима на Гергана Брънзова

3 КОМЕНТАРА

  1. Гери е доказателството, че няма нелечими болести! Четох книгата и ” От високо на живота”, благодаря и за споделянето. Всеки човек си има път за лечение, защото малко хора имат финансовата възможност да се лекуват в други държави. В нашето семейство МС е генетична- баща/ светлина в пътя му/, по- голямата ми сестра, аз и малката ми дъщеря, която е на 24 год., но е с тази диагноза от 2009 год. Справяме се както можем и не сме спирали да търсим нови методи с които да си помагаме.

  2. Надвили МС със внушения, йога или хранителен режим. Безспорно хранителният режим е супер нужен за хората с МС. Да излекуваш МС с хранителен режим е смехотворно за разбиращите!

  3. Как не ви е срам да лъжете хората. Тази пикла, са и объркали диагнозата и сега се тупа по гърдите. Как не я срам да подлъгва хората в безнадеждно състояние или всичко е подла реклама, за да и се купува книгата. Не се гаврете с болните хора.

Отговор