Бирените бижута и изкуството на рециклирането

Рециклираните накити са новата мода

0
бирени бижута
Бижута от капачки - нова мода и нещо полезно

Какво е общото между бирата и бижутата?

Определено не е само това, че от време на време вторите се топват в чашата по случайност.

Все по-актуално e напоследък именно капачките от бира и безалкохолно да стават на бижута. От капачките стават невероятни гривни, пръстенчета, брошки, висулки и уникални гердани – сребристи, златисти и цветни. Самата изработка не е никак сложна.

бижута
Бирените бижута мога да бъдат наистина оригинални и красиви

Това е новият вид мода – рециклираните бижута. Във век, в който рециклирането е основен приоритет и дизайнерите се включиха в процеса подобаващо.

Бирените бижута придобиха световна известност

Едни от най-влиятелните жени вече ги носят по ръцете и шиите си.

Изкуството на рециклирането
Човек може да си ги направи и сам

Да не говорим, че всеки по-сръчен човек може да направи такова бижу сам. Капачките могат да се прегънат на две и да се наредят на халки, които да се свържат в гривна или гердан. На по-голяма халка може да се залепи капачка от любимата ви марка бира и набързо да се превърне във вълшебен пръстен. Тогава и наздравицата с любимата ви бира няма да остане незабелязана.

А за повече оригиналност може да си вземете мъниста, които да налепите вътре в капчките и да ги носите от обратната страна. Така бирените бижута ще придобият повече нежност.

Бирената мода е известна и сред племената в Етиопия

Тъй като там нямат средства, за да си купуват украшения, жените от племената ходят на реката и си подбират боклуци – капачки, стари часовници или сим карти. От тях те си правят уникални бижута, за да впечатлява мъжете от племето.

бирените бижута
Бижута от капачки – моден хит

За мъжете: сега вече знаете, че ако на масата ви седне жена с бирени бижута, няма да посягате към отварачката, а може да ú направете комплимент.

За жените: а вие, вие просто бъдете хем в крак с модата! Хем уникални, хем рециклирайте красиво!

Четете още:  Българка прави рокли и бижута от ластици

Отговор