Aнни Палазова и нейната сбъдната мечта: Романът Кая

Кая
Романът Кая разказва историята на една специална жена.

През деня тя се занимава с финанси и администрация. Извън работа танцува, пише, създава нови реалности. Така на бял свят се появява първата книга на Анна Палазова – Кая, една сбъдната мечта, побрала се в 250 страници.

С Анни сме ви срещали много пъти в Lifebites.bg. Тази, жадна за нови знания, млада жена обожава да търси, открива и разказва любопитни истории за изумителни хора, мистериозни племена и интригуващи кътчета по света. Освен статии, Анни пише и кратки разкази. Така естествено тя направи следващата крачка към по-мащабен и сериозен проект – написа и издаде книга. Романът Кая стана факт тази година и вече може да бъде намерен на книжния пазар с щампата на издателство Многоточие.

Кая
Анна Палазова е автор на романа Кая на издателство Многоточие.

“Написах роман и още не ми се вярва, че е наистина. Продължавам да се чудя, редно ли е да се наричам писателка. Правя го, но някак плахо и невярващо. Наистина ли там е написано моето име, на тази корица? Странно е, малко плашещо, но много вълнуващо”, казва пред Lifebites.bg Анни.

Тя винаги е знаела, че някой ден любовта ú към писането ще се материализира.

“Само не бях сигурна кога ще стане. Мислех си, че нямам достатъчно време за писане, но не беше така. Все пак денонощието има 24 часа и за хората, които пишат книги, и за тези, които ходят на работа, и за тези като мен, които съвместяват това.  И просто някак се случи. Не знам как, но все едно друг свят се изля от мен.

Дълго време не вярвах, че мога да го направя. Тайничко исках, но все си казвах, че едва ли някой ще забележи точно мен, че има стотици хиляди писатели някъде там по света и един повече или по малко – все тая. Докато в един момент не осъзнах, че с това мислене не бих мръднала и с изречение, нито в писането, нито в живота си”, припомня си младата авторка.

Най-голямата критика идва от нейния съпруг.

“Беше меко казано жестока и докато ту се обезверявах, ту се окрилявах, текстът порастваше, развиваше се, дишаше, живееше… И даже когато си мислех, че съм свършила с романа си, който ме беше срам да наричам роман, защото не смятах, че съм достойна, то пак се оказа, че има много за променяне и дописване. Малко объркана звуча, но целият този хаос в мен генерира историята на Кая”, казва Анни.

Пътят от написването до издаването на романа Кая е “многолентова магистрала с горски пътечки и лунни кратери по трасето”, отбелязва самата авторка.

Анна Палазова
Анна Палазова

Коя всъщност е Кая?

Главната героиня в романа на Анни е момиче със специални сили и умения. Шпионин, част от конспиративна организация, изградена само от жени, която не се крие в сенките, а излиза с лицето си пред широкия свят в образа на популярна певица. Това ѝ отваря врати, затворени за останалите агенти. Да стигне дотам, не е част от личен избор, а път, започнал с трагичната смърт на майка ѝ, още при раждането на Кая.

От дете се сблъсква с черната страна на живота, като губи и осиновителите си в трагичен инцидент. Странни природни аномалии спохождат и двете тежки за живота ѝ събития. Това я праща в ръцете на

секретна шпионска организация

която иска да се добере до тайната ѝ, но междувременно я прави войник от редиците си.

“Работата изправя Кая срещу силен противник, чиято цел е налагане на Матриархат в обществото. А прийомите на врага включват разработване на ново поколение наноботи, които могат да променят човешкото ДНК, по предварително зададен модел. Кая обаче се влюбва в неподходящия мъж, който трябва да е само част от задача, и същевременно открива в себе си неподозирани таланти, извън човешките измерения. Дали е човек, или същество от друг свят, става все по трудно да се определи, дори и от нея самата”, издава подробности от живота на своята героиня Анни.

Кая включва в себе си научнофантастични елементи и конспиративни теории, които лежат върху важни и актуални за съвременното общество теми. Сред тях са правата на жените, защитата на животните, ролята на изкуствения интелект и новите технологии в живота ни. Хората с интерес към разкриването на заплетени загадки, шпионски игри и бъдещето на човечеството ще намерят книгата за увлекателна.

Още информация за Кая може да откриете на Фейсбук страницата на книгата. Нейната официална премиера ще бъде във Варна, на 15 март, в клуб The Center (ул. “Шипка” 4).


Вижте още… историята на секс робините на японската армия, разказана от Анна Палазова

Отговор