8 престъпления, за които Ислямска държава екзекутира

0
От юни, 2014 г. Ислямска държава е екзекутирала повече от 10 хил. мъже, жени и деца в Сирия и Ирак.

В контролираната от Ислямска държава територия, която се простира между Сирия и Ирак поне осем вида престъпления могат да станат причина за екзекутирането на извършителите им, според документ, разпространяван онлайн.

Сред по-сериозните престъпления, които се наказват със смърт са ругаенето на Аллах, содомията, изневярата и отклоняването от исляма. Кражбата може да ви струва отсичане на ръката, а консумирането на алкохол – 80 удара с камшик. Обир на пътя, в който обраният е убит може да завърши с екзекутирането на престъпника чрез разпъване на кръст.

Ето и пълен списък с по-сериозните престъпления и съответните им наказания.

Ругаене на Аллах – смърт
Ругаене на Мохамед – смърт
Ругаене на исляма – смърт
Шпионска дейност – смърт
Отклоняване от исляма – смърт
Содомия – смърт
Незаконен сексуален акт – Ако извършилият го е обвързан – убиване с камъни. Ако прегрешилият е несемеен – 100 камшика и затвор една година.
Кражба – отрязване на ръката
Консумация на алкохол – 80 удара с камшик
Фалшиво обвинение в незаконен сексуален контакт – 80 удара с камшик
Обир на пътя – отсичане на дясната ръка и левия крак. Ако жертвата на обира е убита – екзекутиране чрез разпъване на кръст.

По данни на Сирийската обсерватория за човешки права от юни миналата година, когато превзема иракския град Мосул до днес, Ислямска държава е екзекутирала повече от 10 хил. мъже, жени и деца в Сирия и Ирак. 1858 от тях са цивилни, а 76-има са на възраст под 18 години.

Прочетете още:

Нежният враг на ИДИЛ Хели Лав в интервю за LIfebites.bg

Отговор