Андреа Рийд: Изкуство върху устните

устните на Андреа Рийд
Триизмерна пчела върху устните на Андреа Рийд.

От известно време социалните мрежи са буквално заливани от изумително красиви рисунки върху устни. Те са дело на канадската художничка и гримьорка Андреа Рийд. А устните са… нейните собствени.

Андреа Рийд
Андреа Рийд, която стои зад набиращото популярно име Girl Grey Beauty.

Родената във Виктория, Канада Андреа стои зад добиващата все по-голяма популярност марка Girl Grey Beauty. Тя се разпространява основно чрез мрежата Instagram, където в средата на 2016 г. вече има над 250 хиляди последователи.

Използвайки богата на цветове и нюанси палитра, тънки очни линии и множество четки с различни дебелини,

Андреа Рийд рисува върху устните си изумителни картини

Успява да изработи до впечатляваща точност дори най-малкия детайл и творбите ѝ буквално оживяват.

Пресъздава и копия на известни произведения на изкуството, като една от най-прочутите картини на японския художник Кацушика Хокусай – Голямата вълна при Канагава.

устни Андреа Рийд
Мотив от Голямата вълна при Канагава на Кацушика Хокусай върху устните на Андреа Рийд.

Вижте още за самия Кацушика Хокусай


Андреа казва, че едно от най-големите ѝ вдъхновения е природата. Растения, плодове, дори триизмерна пчела. Всичко може да се озове върху устните на креативната художничка.

При това, Андреа Рийд не пази тайната на изкуството си само за себе си. В нейния канал в YouTube можете да разгледате множество клипчета, в които тя разкрива как създава уникалните си творби или дори просто как пресъздава грима на известна звезда върху лицето си.

Рисуването върху устни е страхотно предизвикателство. Пространството е наистина малко и много трудно за изработка, но когато се получи хубав резултат, съм наистина щастлива“, споделя художничката.

[Вижте още: Едгар Артис и модата на околната среда]

Вижте още от впечатляващите ѝ картини върху устни в галерията:

СПОДЕЛИ
Предишна статияПогребението на Георги Димитров в снимки от сп. LIFE
Следваща статияДа си пожелаеш лято, на път и развени коси
Кристина Колева
По натура съм любопитка, по душа съм скиталка. Само с това мога да обясня факта, че от няколко години живея в чужбина, макар от цялото си сърце да обичам България. Обичам да се смея, плаша се от скуката. Естествено, дай ми да пътувам, да срещам нови хора, да опознавам нови места. Обикновено съм кротка, но вътре в мен винаги напира една бунтарка. Всъщност, затова станах журналист преди има-няма 20 години. Обичам да разказвам, но преди това внимателно проверявам всяка подадена ми информация. Това трябва да е изкривяване, придобито от годините работа като разследващ журналист. А може пък точно заради тази страст да станах такава. Разследвала съм случаи на корупция и злоупотреби с власт в известно телевизионно предаване. Вярвам, че журналистиката е призвание на всеки, който иска да промени света около себе си и има волята да преследва тази цел.

Отговор