Убиецът, наръгал 77 пъти студентката Женя, проговаря: Станах набожен и паля свещички за нея

Историята, която ще прочетете по-долу, е част от уникалната рубрика, публикувана всяка събота във вестник “България Днес”: “Най-страшните български убийци”.

В нея тандемът Борислав Радославов и Борислав Трошев се среща с едни от най-бруталните и хладнокръвни килъри в държавата ни. Lifebites.bg ще публикува част от материалите, които колегите ни предоставят (целите текстове може да намерите на сайта на изданието.) Предупреждаваме ви – тези статии не са за хора със слаби сърца! Това са историите на едни грешници, прекрачили всички граници на човешкото!

Днес за първи път пред медиите проговаря убиецът на студентката Женя Тодорова от Варна, заклана брутално със 77 наръгвания с нож.

“В затвора започнах да се интересувам от религия и да ходя на църква. Паля свещички за Женя. Може нагло да звучи – с какво право го върша. Но си мисля, че ми е простила. Иначе как ще живея, психически ще се срина. Просто усещам, че ми е простила”.

BMT_3099

С тази изповед ни посреща в затвора във Варна 24-годишният Петър Ангелов. Килърът убива брутално с над 77 наръгвания с нож 21-годишната студентка от морската столица Женя Тодорова. По данни на разследващите – с нож за мазане на филии и химикалка.

Никога досега Ангелов не е разголвал душата си пред журналисти така, както ще го направи в следващите редове. Една изповед от килията, която ще взриви общественото мнение и ще предизвика лавина от въпроси и коментари.

“Сънувал съм я няколко пъти, най-вече лицето й. Не си спомням убийството и поне това не ме тормози. Защото се надрусах много здраво. Беше много силно пико, смесено с метаамфетамин кристали. Много ме караха да пия вода и след няколко часа ме заведоха на проба и показа по-малко”, постепенно отключва спомените и чувствата си Петър, който е осъден доживот да търка наровете във Варненския зандан.

BMT_3071

Случаят с убитата Женя вдигна на крак цялото общество. Трагедията бе още по-ужасяваща и покъртителна, тъй като поръчката за кървавата вендета дошла от лелята на жертвата. Заради това Светла Тодорова също ще лежи до края на дните си, но в женския затвор в Сливен.

“Хвана ме в момент, в който бях психически нестабилен. Бях се отчаял от всичко. Една грешка и сега цял живот зад решетките. Когато ми предложи въобще не съм се замислял. Просто си казваш – туй трябва да го направя и го правиш. Взех един нож и отидох. И накрая се озовах в ареста”, връща лентата назад младият убиец.

Между поръчката и убийството минават само няколко часа. Дотогава Петър не е убивал никога. Бил е зависим от наркотиците, вършил е дребни престъпления и хулигански прояви, но никога не е отнемал човешки живот. До онзи момент, в който Светла, която е майка на приятелката му Даниела, му заръчва да убие Женя.

BMT_3112

“Седяхме на двора с Даниела и майка й. Светла ми предложи и аз веднага се съгласих. Каза ми – “Много ме дразни таз Женя, може ли по някакъв начин да я няма, да я очистиш”. Даже и пари отначалото не исках. Имах си всичко. Не съм за 2000 лева. Пари имах. Щом разполагах с 60 лв. на ден да си купя половинка дрога, нали се сещаш, че не ми е било за тях. Майка ми работеше в Италия и всяка седмица ми пращаше по 100-200 евро. Тук си правех схемички да оцелявам харабията”, споделя мислите си Петър преди да вдигне ножа към студентката и да го забие 77 пъти в главата, шията и гърдите й.

Убиецът и жертвата не се познават. Днес килърът горчиво съжалява за глупостта, която е направил. Но не може да върне нито времето назад, нито живота на младата и интелигентна студентка.

“Женя съм я виждал два-три пъти. Нямахме никакви отношения. Добро момиче, което не излиза от тях, не взима наркотици. Аз съм в една среда, а тя в никаква. И точно това най-много ми тежи, защото беше добро момиче и не го заслужаваше. Поне да беше някоя мърша. Сега ме е супер яд”, изповядва затворникът.

След като извършва жестокото убийство едва за 2000 лв., които дори и не получава, кое мотивира Петър?

Отговора на на въпросите защо Петър посяга така брутално на невинно момиче, какво е преживял като дете, как са го тормозили в училище и в какво семейството е израснал, четете в пълната версия на материала – тук.

Още по темата:

Касапина от Севлиево: Затворът не променя хората

Най-жестокият български килър искал да емигрира

СПОДЕЛИ
Предишна статияДа спиш в леглото на Хитлер или една странна колекция
Следваща статияНов хит във Фейсбук побърква родители и полиция: деца изчезват за 3 дни
Борислав Радославов, Борислав Трошев
Борислав Радославов е журналист с 10-годишен опит основно в съдебно-криминалната журналистика. От първите месеци в университета тръгва по стъпките в разследващия жанр. Започва като репортер в изданието "Параграф 22". След това е репортер в предаването "На чисто" по Нова Телевизия, където през 2008 г. получава голямата награда "Вероника Герин" от ирландското посолство за "Системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България, в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства". След това е редактор на първия български съдебен сериал с истински криминални истории от родното правосъдие "Доказване на противното" също по Нова Телевизия, където получава специална награда в категория "Реформа в съдебната система" на медийния фестивал "Българската Европа" през 2010 г. Следват новинарският сайт Livenews.bg и вестник "България Днес", в епицентъра, на които също са социалните и съдебно-криминални събития. Борислав Трошев е български фотожурналист, който стартира професионалната си кариера през 2008 г. в най-големия по това време седмичник в България - вестник "168 часа", а от 2010 г. насам е стаф фотограф в един от най-тиражираните ежедневници - вестник "България Днес". В работата си през годините отразява множество значими политически, социални и спортни събития в страната и чужбина. Неговата работа е оценявана и публикувана от редица местни печатни и онлайн издания, както и от някои чуждестранни агенции. През последната година насочва професионалното си развитие предимно към документалната фотография и създаването на дългосрочни проекти от социален и спортен характер. През 2015 г. е удостоен с номинация за най-добра снимка на годината в раздел "Репортаж" на престижния конкурс "Canon България".

Отговор