Историята, която ще прочетете по-долу, е част от уникална рубрика, публикувана всяка събота във вестник “България Днес”: “Най-страшните български убийци”.

В нея тандемът Борислав Радославов и Борислав Трошев се среща с едни от най-бруталните и хладнокръвни килъри в държавата ни. Lifebites.bg ще публикува част от материалите, които колегите ни предоставят (целите текстове може да намерите на сайта на изданието.) Предупреждаваме ви – тези статии не са за хора със слаби сърца! Това са историите на едни грешници, прекрачили всички граници на човешкото!

Днес четете Ангел Ангелов – станал известен като Касапина от Севлиево, посегнал по особено жесток начин на жена си, а след това удушил и собствения си баща:

“Заклах бившата ми жена, докато спеше, а после с брадвичка я насякох на парчета.”

Ужасяващите самопризнания, достойни за психотрилър, излизат от устата на Ангел Ангелов от севлиевското село Душево. Завързан с белезници за полицай, младият мъж показва къде е заклал като животно бившата си половинка. Годината е 1991-ва, а потресаващият разказ на Ангел е записан с камера от разследващия екип от Севлиево.

Днес Ангел излежава две доживотни присъди в затвора в Стара Загора. Посреща ни с бастун, едва ходещ и без нито един зъб в устата.

BMT_2281

24 години след ужасяващите престъпления, които е извършил, Касапина твърди, че самопризаннията му са нагласени, осъден е да лежи в затвора заради чужди престъпления и поради това няма никакви угризения на съвестта.

„С какво те промени затворът?”, питам го аз.

„С нищо”, простичко отговаря той: Важното е, че получих самочувствие, че имам право да обжалвам присъдата пред ВКС.”

„Съжаляваш ли за нещо?”, продължавам с въпросите.

„За какво да съжалявам? По време на разследването бях размазан от бой. Избиха ми всичките зъби. Нямам нито един зъб в устата. Режа си ябълка на малки парченца и полека-лека, с лъжичката, никой не ме гони. Така ям”, търси съжеление Ангел, който преди две десетилетия не се свени да посегне на живота на едни от най-близките си.

Категоричен е, че предпочита да гние в затвора пред това да получи смъртно наказание.

BMT_2180

„Иначе и двете неща не са добри, защото съм абсолютно невинен. Колкото и парадоксално да ви звучи. Цялото разследване беше направено стихийно, безотговорно и по съкратената процедура. Бях осъден на караминьол. 5 пъти по 65 дни правих гладни стачки. Спечелих точно нищо. Вярвам, че един ден ще изляза. Съвестта ми е повече от кристално чиста”, обяснява хладнокръвният убиец.

Какво ще прави, ако излезе ли? Хората като него и Момата, за когото ви разказахме миналата седмица, имат планове за това време.

„Ще си отида у дома в Севлиево. Имам моя къща там, където исках да правя ресторант. Аз съм бизнесмен номер едно. Ще моля да ми се разреши да водя легален бизнес във всички сфери на материалното и нематериалното производство,” казва Ангел Ангелов.

Защо и как е посегнал на роднините си Касапина от Севлиево: цялата покъртителна история, както и разговори с останалите замесени в кървавите убийства, четете тук.

А защо соченият за най-жесток роден убиец Недялко Димитров-Момата се срамува от държавата и сънародните си, помага ли му медитацията в затвора и къде ще отиде, ако успее да излезе от затвора, четете тук.

 

СПОДЕЛИ
Предишна статияОскар Уайлд: Мъдростта на един ексцентрик
Следваща статия5 причини да отидеш на Spirit of Burgas
Борислав Радославов, Борислав Трошев
Борислав Радославов е журналист с 10-годишен опит основно в съдебно-криминалната журналистика. От първите месеци в университета тръгва по стъпките в разследващия жанр. Започва като репортер в изданието "Параграф 22". След това е репортер в предаването "На чисто" по Нова Телевизия, където през 2008 г. получава голямата награда "Вероника Герин" от ирландското посолство за "Системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България, в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства". След това е редактор на първия български съдебен сериал с истински криминални истории от родното правосъдие "Доказване на противното" също по Нова Телевизия, където получава специална награда в категория "Реформа в съдебната система" на медийния фестивал "Българската Европа" през 2010 г. Следват новинарският сайт Livenews.bg и вестник "България Днес", в епицентъра, на които също са социалните и съдебно-криминални събития. Борислав Трошев е български фотожурналист, който стартира професионалната си кариера през 2008 г. в най-големия по това време седмичник в България - вестник "168 часа", а от 2010 г. насам е стаф фотограф в един от най-тиражираните ежедневници - вестник "България Днес". В работата си през годините отразява множество значими политически, социални и спортни събития в страната и чужбина. Неговата работа е оценявана и публикувана от редица местни печатни и онлайн издания, както и от някои чуждестранни агенции. През последната година насочва професионалното си развитие предимно към документалната фотография и създаването на дългосрочни проекти от социален и спортен характер. През 2015 г. е удостоен с номинация за най-добра снимка на годината в раздел "Репортаж" на престижния конкурс "Canon България".

Отговор