Джейми Уун: Ейми Уайнхаус първа повярва в мен

След огромния успех на дебютния му албум – „Mirrorwriting“, Джейми Уун ще зарадва почитателите си с нов проект, озаглавен „Making Time”. 

Четири години след излизането на „Mirrorwriting“ певецът споделя:

„Всеки проект отнема толкова време, колкото е необходимо. За мен е съвсем нормално да започна нещо, една песен и да работя върху този проект в продължение на години, преди да го довърша. Една от причините този албум да ми отнеме толкова много време е, че аз исках да се чувствам като нов човек, когато го представям“.

 Екзотичният музикант е роден на 29 март 1983 г. в семейството на китаец и шотландка, на което се дължи интересният му външен вид. Израснал е в предградие, намиращо се в югозападните части на Лондон.

Jamie Woon _ photo credit Dan Wilton

Джейми Уун изгрява на музикалната сцена през 2010 години, след като излиза сингълът му „Night Air”. Песента е високо оценена от критиците и се нарежда сред най-добрите парчета за годината. Талантливият изпълнител е завършил престижното Brit School за надарени деца, в което са учили също Адел, Джеси Джей и Ейми Уайнхаус. Той се дипломира една година преди колежката си Ейми Уайнхаус и започва да обикаля безуспешно музикалните компании, опитвайки се да подпише договор с някоя от тях. Късметът му се усмихва, когато Ейми се превръща в световноизвестна певица, сеща се за него и му се обажда с предложение да подгрява концертите й.

Пред британските медии Уун споделя, че Уайнхаус първа е повярвала в таланта му и е предсказала бъдещия му успех.

Тогава все още нямах изградено самочувствие на изпълнител, но тя дойде при мен и ми каза, че начинът, по който пея, е уникален и един ден ще имам много голям успех”, разкрива изпълнителят на “Shoulda”.

Тя все още не беше звезда, но всички се възхищаваха на начина и лекотата, с които прекрояваше старите джаз класики. Благодарих й за комплимента и след това се превърнахме в добри приятели”, продължава с откровенията британецът.

 Дебютният му албум “Mirrorwriting” излиза през април 2011 г., само няколко месеца, след като BBC включва името му в списъка си за изгряващи звезди, за които предвещава огромни успехи и бляскава кариера. Джейми се определя като ар енд би изпълнител, но стилът му включва още елементи като дъбстеп, трип-хоп, нео-соул и електроника.

Певецът пристига у нас, за да изнесе концерт на 31 октомври. Мястото е Sofia Live Club, а часът – 21.00.

На концерта си в България, алтернативният певец, продуцент и мулти-инструменталист ще представи най-новата си песен – „Sharpness” – първият сингъл от втория му албум, който се очаква да излезе на 6 ноември. Парчетата в него са вдъхновени от личните преживявания и събития в живота на Уун от последните няколко години.

05_jamie
Снимки: Universal Music

София е първата дестинация, с която започва Европейското турне на британския изпълнител. Той не крие личните си пристрастия към нашата родина и именно те са причината турнето да стартира от тук. България е една от първите държави, където алтернативната музика на Джейми Уун зазвучава по клубовете (в началото на неговата кариера) и започва да се върти по радиостанциите. След София обиколката на Уун ще продължи в Айндховен, Амстердам, Брюксел, Лондон, Париж и други европейски градове.

Освен „Sharpness” на концерта ще бъдат изпълнени и други композиции от новия албум, които българската публика ще има късмета да чуе първа. Добре познатите “Shoulda”, “Night Air” , “Lady Luck” и др., също ще заемат мястото си в концерта в София. Преди представянето на талантливия Уун, Мартен Роберто ще подгрее публиката с уникален диджей сет, подготвен специално за случая. След концерта, известният български диджей и телевизионен водещ Мартен отново ще заеме позиция зад музикалния пулт, като към него ще се присъедини тромбонистът TromBobby, познат на феновете от фънк формацията SouthWick. Така концертът ще прерасне в своеобразно парти за Хелоуин с много музика, забавление, настроение и страхотни изпълнения на живо.

“Джейми е един от любимите ми млади изпълнители – абсолютно гениален и неповторим, за мен е чест да бъда част от негов концерт”, заяви Мартен Роберто. “С TromBobby подготвяме жестока програма, само с “баровски” неща”.

Прочетете още: Пустинната принцеса Инди Зара

Пинк Мартини за втори път в София

 

 

 

 

 

Отговор