Пинк Мартини, моля!

 Коктейл от интелигентна, изискана и вдъхновяваща музика специално за българската публика ще забърка след дни прочутият "Малък оркестър”

0

През 1994 г.  пианистът Томас Лодърдейл трябва да вземе важно решение.

Дали да продължи да се занимава с политика и един ден да се кандидатира за кмет на родния си Портланд (щата Орегон) или да се захване с музика!

Томас избира да направи живота по-красив и весел и основава „малкия оркестър” Пинк Мартини.

Първоначално Лодърдейл планира да създава музика за политически събития, тъй като намира използваната за подобни мероприятия твърде шумна и безвкусна. Действително стига много по-далече…

China_Thomas_take5_Print-1000x660-2

Година по-късно музикантът се обажда на своя състудентка от Харвард и я кани да се присъедини към бандата. Чайна Форбс, разбира се, дава положителен отговор. Двамата започват да композират заедно, а първото им парче “Sympathique”  се превръща в истински хит във Франция само за една нощ!

G13501_ThomasChinaBand_IMG_3353_RGB_High-933x1400

Днес музиката на Пинк Мартини се върти по цял свят – не само чрез милионите продадени копия на седемте им албума, но и чрез композициите им за хитови филми като “Г-н и г-жа Смит” и скултовите сериали “Семейство Сопрано”, „Шерлок” и “Западното крило”.

 Пинк Мартини може да чуете и видите на 21 октомври на сцената  на зала 1 на НДК. Бандата е свирила с над 50 големи оркестъра по света, а в София ще излязе в компанията на български симфоничен оркестър.

„Към „великолепната дванайсеторка“ се присъединиват 8 цигулки, 4 виоли и 4 виолончела. Към този щрайх ще се прибави и феноменалният тромпет  на един от най-известните и любими български музиканти – Мишо Йосифов.  Групата е известна с факта,  че обича да поднася изненади на своята публика.  За концерта е София те са избрали Мишо Йосифов, който ще изпълни зедно с тях всички любими песни на Пинк Мартини”, обясняват организаторите от „БГ Саунд Стейдж“.

Това е вторият концерт на групата в България. Заедно с основателя на формацията, Томас Лодърдейл, в София пристига и оригиналната солистка – Чайна Форбс.

„Както казва самият Лодърдейл, с този беграунд  идваме в София, за да направим едно голямо парти на сцената и ще се радваме да видим как вашите хора пеят и танцуват по време на целия концерт. „Пинк Мартини“ ще  поднесе на зрителите си голяма порция позитивни емоции, артистичност на изпълненията, бляскава изисканост, космополитност и жизнерадостна  наслада”, издават подробности от предстоящото събитие организаторите.

Ами, не ви остана нищо друго освен да се снабдите с билети и да си запазите вечерта на 21 октомври за забавления и веселба с тази култова банда, която ни ще дойде на крака в София!

 

Отговор