Инди Зара: Сънувам музиката си преди да я създам

Талантливата изпълнителка отново ще пее в София

Инди Зара
Пустинната принцеса Инди Зара.

Музиката й е толкова нежна, че те кара да летиш. Отнася те на невидимите си ефирни криле в друг по-хубав свят. Без дори да помръдваш от мястото сиТя се казва Инди Зара. Пустинната принцеса от Мароко, която бавно покорява света с гласа и таланта си.

През октомври 2015 г. тя покори и София с невероятния си концерт в Sofia Live Club. Талантливата певица представи песни от двата си албума Handmade и Homeland. Първият разказва истории от личните любовни преживявания, трепети и разочарования на Инди през последните 10 години.

Всяка песен от албума е от моя интимен живот‘‘

разкрива певицата. Именно това прави албума толкова истински и чувствен. Всички идеи за текстове и аранжименти идват на самата Инди Зара и тя споделя:

Колкото и невероятно да звучи, аз сънувам музиката и бъдещите си проекти. За създаването на албума „Handmade“ ми бяха необходими повече от три години, защото всяка песен идва от душата ми.“

Инди Зара
Инди Зара на сцената.

Това беше вторият концерт на Зара в нашата страна. Тя пя с бенд от шестима души, заедно с които разкриха за пореден път магията и красотата на соул, фънк и джаз музиката. Дълбокият и мелодичен глас на изпълнителката докосва всеки слушател с мекотата си, а емоционалните й и артистични изпълнения трогват със своята искреност и импулсивност.

Освен уникална певица, Инди се изявява и като актриса. През 2014 г. е поканена да се снима в киното и участва във филмите The Narrow Frame of Midnight на Тала Хадид и The Cut на Фатих Акин.

Инди Зара е от френско-марокански произход

Повечето й песни са на английски, но има и такива на френски и берберски език. Звученето им представлява разнообразна смесица от много стилове, вплетени в едно – блус, джаз, фънк, соул, рок, фюжън…

Инди Зара
Инди Зара е от френско-марокански произход.

Зара е отгледана от своята майка, която е танцьорка и актриса в Куригба, Мароко. Когато е на 15-годишна възраст, напуска дома си и се премества да живее в Париж, при своя баща, който е бивш военен. На 18 години постъпва на работа в Лувъра и по същото време започва да прави първите си стъпки в музиката.

Пише текстове, създава мелодии и сама се научава да свири на над 10 музикални инструмента. Еднo от най-добрите й и обичани парчета от албума Handmade (2010) е Beautiful Tango. Песента се превръща в тотален хит във Франция, Испания и Италия. В края на 2010 г. изпълнителката получава наградата Константин за най-добър албум, а през февруари следващата година е удостоена с приза Victoires de la Musique за най-добър световен музикален албум.

Вторият й албум –  Homeland излезе през пролетта на 2015 г. Homeland включва 11 парчета, сред които Any Story, което разказва историята на нейните предци и е тотален хит сред феновете ѝ.

Музика е като пъзел. Частите на пъзела са корените ми на берберски език, както и музиката на Бразилия, Кабо Верде, Индия и Иран.

Всичко се смесва в едно, точно както Мароко обединява света

защото е по средата между Северна, Южна Америка и Европа.” – казва певицата.

Инди Зара
Инди по време на снимките на видеото “One love”. Снимки: MOKO.Solution

Екзотичната изпълнителка разказва за своите корени и заявява, че е наследничка на пустинен народ. „Аз съм внучка на туарегите, а баща ми е военен. Още докато бях дете пътувахме доста, живели сме в Мароко, Испания, Франция, Холандия… Сега също пътувам много!“ – споделя Зара.

Туарегите са номадски народ, който векове наред обикаля с камилски кервани из Сахара, а в края на 19 век те са владеели пустинята и градовете-оазиси. Затова и част от песните си изпълнителката пее на берберски език – езикът, който се говори от тези народи.

Преди време пустинната принцеса сподели пред френски медии, че изобразителното изкуство я вдъхновява и, че рисува картини преди да започне да създава музика. „Аз рисувам много, това провокира въображението ми, след това преминавам в света на музиката“ – споделя Зара. Вдъхновение за втория ѝ албум са пейзажите в пустинята, планините, океана – цялата природа на родината ѝ – Мароко.

За концерта си в София Инди Зара беше подготвила куп изненади…

и както тя самата обеща– събитието беше силно и завладяващо, като любимия ѝ джинджифилов чай! Кралство Мароко също подкрепи изявата на изпълнителката в София. Това беше съобщено лично от посланика на страната в България Нейно Превъзходителство г-жа Латифа Ахарбаш.

Вижте още: Хели Лав: Нежният враг на Ислямска държава

Отговор