Американец купува рядък часовник за $5,99, продава го за $35 000

0
Зак Норис с находката си и касовата бележка за нея.

Историята, която ще прочетете звучи като мечтата на всеки колекционер на ръчни часовници. С малката подробност, че всичко в нея е истина. На 17 януари тази година американецът Зак Норис влиза в магазин за стоки втора употреба от веригата Goodwill във Финикс, Аризона, търсейки комплект стикове за голф. Зак не намира това което търси, но докато рови в кутия с евтини часовници попада на ръчен часовник LeCoultre Deep Sea Alarm. Цената му е едва $5,99.

download (1)
Зак купува часовника LeCoultre Deep Sea Alarm само за $5,99.

Зак познава марката LeCoultre и знае, че часовникът струва повече от $5,99. Затова го купува без да се замисли. Това, което Зак не знае е, че находката му е произведена в далечната 1959 г. и цената й днес надхвърля $35000.

LeCoultre Deep Sea Alarm е един от най-редките часовници в света. От него са произведени едва 1000 бройки за американския пазар. През 2011 г. сайтът Artcurial продава същия модел часовник за 42960 евро, и друг, произведен за европейския пазар – за 48166 евро.

download (4)
LeCoultre Deep Sea Alarm е един от най-редките часовници в света.

Часовникът LeCoultre Deep Sea Alarm, който Зак купува, е в много добро състояние. Въпреки, че американецът харесва много часовника, той преценява, че е по-добре да го продаде и да използва парите за сватбата си през октомври. Зак обявява часовника за продажба и една от офертите, които получава е от Ерик Ку, дилър и колекционер на часовници Rolex. Ку има абсолютно същия часовник, но той е в перфектно състояние и Ку се страхува да го носи. Ерик предлага на Зак $35000 и като бонус един Omega Speedmaster Professional – часовник, за който Зак мечтае отдавна. Зак приема сделката.

download (3)
Зак Норис и Ерик Ку щастливи след сключената сделка.

Това не е първият път, когато Зак Норис изважда невероятен късмет. През октомври миналата година той попада на ръчен часовник Enicar Sherpa Ultradive в магазин за антики във Финикс, Аризона. Купува го за $41,43, но цената му реално надхвърля $1000. Зак също така научава ценен урок, когато преди време попада на култовия часовник Omega Seamaster 600 на цена от $30. Няколко часа по-късно той се връща в магазина, за да го купи, но разбира, че някой го е изпреварил…

Това е краят на историята на невероятния късметлия Зак. А сега моля да ме извините – смятам да отскоча до антикварния магазин до нас и да прегледам часовниците, които предлагат там…

Отговор