Джоко Росич: Тъгата е най-красивото свойство на душата

Росич
Джоко Росич

Джоко Росич обичаше българите и те обичаха него. Той беше голям. Голям актьор, голям съпруг и баща, голям човек и българин. Днес Lifebites.bg реши да ви припомни 10 незалязващи истини, завещани ни от него.

Големият Джоко Росич.

Истини за любовта, за добротата, за човешките отношения. Насладете се на редовете по-долу, така както направихме ние, докато ги подбирахме за вас…

“На този свят няма сила, която да спре майка, защитаваща децата си и млад мъж, бранещ любовта си.”

“Не сте ли забелязали, че когато някъде се решава някакъв въпрос – има една типична българска дума – “Трябва да се…”, а никой не казва това кой, с какви средства и кога трябва да направи това нещо.”

“Човек трябва да бъде отворен и готин и да приеме добрите неща от хората, с които е живял и продължава да живее.”

“Когато една жена спре да навестява мислите ти, значи си се излекувал. Има загуби, които не се лекуват. Не е истина, че душата е безсмъртна. Всичко умира, остава само направеното, съграденото. Другото – престанеш ли да го мислиш и преживяваш – умряло е. Но пък тъгата е най-красивото, най-градивното свойство на душата.”

Най-големият порок на Росич бяха цигарите.
Най-големият порок на Росич бяха цигарите.

“Светът главно е добър – и у нас, и навън, само дето ние неизменно се взираме в лайното. Как тогава животът ни да не е смрадлив? За Бога, хората продължават да се обичат, да раждат деца и да ги разхождат по градинките, които стават от хубави по-хубави.”

“Утрешният ден – нов и непреживян, той ти носи следващото удоволствие.”

“Ако човек е сам на света, няма как да е щастлив, няма от какво да е щастлив. Човек трябва да изгради живота си така, че хората да не го мразят. Да не казват “този е никой”. Няма по-голямо щастие от това да си заобиколен от хора, които те обичат и уважават.”


Прочетете още… защо няколко поколения българи обичаха този голям актьор – Джоко Росич 


“Хубавите неща рано или късно ще се случат. Историята на човечеството не познава безкрайни кризи. Има упадък, има стагнация, а после следва възходът. Това са обективни закони.”

“За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, ако няма една жена до него, която да му каже: “Браво! Страшен си!”.

“Младите са прекрасни, само модата е странна, защото с панталона с увиснало дъно, който едва се крепи на таза, не можеш да се качиш на кон.”

Отговор