Георги Линев: Българският Бен Афлек, чиято музика покорява Холивуд

"Бях много щастлив, когато поискаха да включат парчето Like I need you към трейлър на американския гигант HBO", казва нашенецът

Георги Линев
Георги Линев

Определят го като един от най-успешните български музиканти отвъд океана, в списание Rolling Stone го нареждат сред 10-те от най-обещаващи нови изпълнители за 2015 г., но Георги Линев не разчита особено много на позитивните мнения за музиката на групата си KAN WAKAN.

“Не ме интересуват особено тези неща. Разбира се, че е добре, че те оценяват и се изказват в твоя полза, но публиката е най-важната. Случвало ми се е да правят интервюта с мен за работата ми и се оказва, че дори не са ме чували. Защо го правиш това интервю тогава? Но разбира се, има и хора, на които им личи, че имат отношение към моята музика, към музиката като цяло.”

Ще попиташ какъв е стилът на KAN WAKAN? Този въпрос напомня на “Ти каква музика слушаш?”. Не знаеш какво да отговориш, а клишето е – “Хубава”! Имаш възможност да чуеш, да видиш и усетиш

какъв артист е Георги Линев

– българинът, който живее в Лос Анджелис, но все още изпитва сантимент към София, не е забравил родния си език, както и времето, в което е живял тук.

Георги Линев
Георги Линев живее в Америка, но не пропуска възможност да се срещне и с българската публика.
Георги, колко време си вече в София?

Тук съм от 6 септември и не съм се спрял. Моите приятели ме водят на различни места всяка вечер и всичко това продължава до 4 сутринта. Нощният живот тук е доста интензивен. Хаха, не ми прощават моите стари и нови приятели, една от виновните за всичко това е Рут Колева.

Заминаваш на 14 години, каква е равносметката ти за града и за времето, в което не живееш в София?