Да се храним здравословно у дома

0
сокоизстисквачка
"От фибрите на плодовете и зеленчуците вие всъщност получавате нещо, което медицината може само да мечтае да направи".

“Никога не трябва да подценяваме силата на прясно изцедените сокове от плодове и зеленчуци. Всяка чаша е много повече от “просто добър сок”. Защото всеки път, когато цедите богат на витамини и минерали сок, от фибрите на плодовете и зеленчуците вие всъщност получавате нещо, което медицината може само да мечтае да направи”. Това казва световнопризнатият майстор на сокове и смутита Джейсън Вейл, който не би могъл да си представи живота без добра сокоизстисквачка.

Свежите сокове от плодове и зеленчуци са един от най-популярните и лесни начини да си набавим бързо и лесно необходимите витамини и минерали. Според проучване, направено през 2006 г. в университета Вандербилт, пиенето на прясно изцедени сокове три пъти седмично намалява риска от Алцхаймер с до 76 %. Стотици други изследвания допълват тези резултати, документирайки благотворното влияние на соковете върху физическото и психическото здраве на хората.

Мнозина от нас пропускат

един важен момент

Бутилираните продукти, които се предлагат в повечето търговски обекти и се рекламират като 100-процентово натурални, са топлинно обработени или пастьоризирани. Процеси, които унищожават много от витамините, минералите и ензимната активност. Единственият начин да получите вкусна и полезна напитка е да си купите такава от специализиран магазин или да си направите сами вкъщи.

И тук стигаме до един важен въпрос. Кой е най-добрият начин за добиването им, така че полезните хранителни свойства на съставките да се запазят в максимална степен след преработването им? И в същото време това да става максимално лесно и удобно? В отговор на нарастващата тенденция за постепенното увеличаване на ежедневния прием на свежи сокове, японската компания Panasonic разработи бавната сокоизстисквачка MJ-L500.

сокоизстисквачка Panasonic MJ-L500
Един от отговорите на въпроса “Как да си набавим бързо и лесно необходимите витамини и минерали” – бавната сокоизстисквачка Panasonic MJ-L500. Кликнете върху снимката за повече информация за самия продукт.

Тя е идеална в подкрепа на здравословния начин на живот и борбата с последиците от забързаното ежедневие. А също и за детоксикация. Специфичното за нея е, че използва мощен нискоскоростен електромотор, с помощта на който бавно смачква продуктите, вместо да ги реже, както е при традиционните “бързи” сокоизстисквачки.

По този начин тя намалява максимално излагането на продуктите на въздух и висока температура по време на изстискването. Винтът се върти с 45 оборота в минута, за да изстисква съставките. Така хранителните вещества не се губят от топлината при триене. Сокът не се разслоява с времето, което е гаранция, че е запазил

ценната си хранителна стойност за по-дълъг период

Така се получава напитка, по-ценна и от петрол, която всеки може да си направи сам вкъщи. “Когато цедите сок, вие не просто правите богата на вещества, по-вкусна версия на нещо, което може да си купите в бутилка от магазина. Искам да разберете, че когато цедите сокове, вие създавате магия”, казва Джейсън Вейл. А в силата на тази магия гуруто на соковете се е убедил от личен опит.

Когато преди години Вейл започва да замества нездравословните напитки и храни в ежедневието си, той страда от астма и използва инхалатор между 14 и 16 пъти на ден. Освен това има псориазис, екзема, сенна хрема и наднормено тегло. “Днес астмата ми е само спомен, псориазисът ми се изчисти до 90%, екземата ми изчезна и вече нямам излишни килограми”, обобщава майсторът на сокове.

Вейл и последователите на този тип напитки и храни са категорични, че ползите за здравето са много и видими. Кожата става по-сияйна. Косата – по-здрава и лъскава. Ноктите – по-твърди. Зрението се подобрява. Излишните килограми просто се стопяват, а някои болежки, които са ги мъчили от години, изчезват.

Не си мислете обаче, че соковете са единствената възможност, която предоставят модерните сокоизтисквачки като Panasonic MJ-L500. Освен за приготвянето на различни сокове,

тази сокоизстисквачка е подходяща

още и за сосове, дресинги и дори замразени десерти. Това я прави идеален помощник и в опитите за разхлаждане в горещите летни дни. Големият плюс на това малко бижу са неговата функционалност и иновативният му дизайн. Нещо изключително важно за повечето от нас – то работи тихо и е лесно както за боравене, така и за почистване. Спестява време и не изисква допълнителни усилия, за да приготвите сами нещо не само полезно, но и наистина вкусно!

Ето и няколко лесни и бързи идеи за рецепти, които може за изпробвате още сега в студените зимни дни:

сокоизстисквачка Panasonic MJ-L500
Сладко-пикантна рецепта с бавната сокоизстисквачка Panasonic MJ-L500.

Замечтани за лятото, сме изкушени да ви споделим и една от любимите ни бързи и лесни рецепти – Тропически плаж:

сокоизстисквачка Panasonic MJ-L500
Поглед към лятото с бавната сокоизстисквачка Panasonic MJ-L500.

Вижте още разказ за 14-дневна детоксикация от първо лице

Отговор