Нели Прахова и бебетата от Имението Даунтън

0
Нели Прахова
Една от снимките на българската фотографка Нели Прахова.

Тези бебета са като излезли от друга епоха. Или най-малкото от хитовия сериал Имението Даунтън. “Аранжировката” и снимките им са дело на българката Нели Прахова, която живее в Лондон, където работи като сватбен фотограф.

243C541800000578-2884831-Neli_researches_every_detail_in_depth_and_uses_numerous_househol-a-16_1419333894103
Костюмите, използвани за някои от снимките, са вдъхновени от сериала Имението Даунтън.

“Обожавам сериала Имението Даунтън, така че беше страхотно да пресъздам тази ера с всеки от костюмите. Мисля, че бебетата играят ролите си перфектно и биха паснали идеално на снимачната площадка”

neli
Нели Прахова със сина си

– казва Нели Прахова, чиито снимки Lifebites.bg откри в социалната мрежа.

Българката признава, че понякога прекарва по три часа, докато успее да позиционира невръстните си “модели”. Тя обяснява, че

най-лесно се работи с бебета

които са на десетина дни, защото те спят през повечето време.


Вижте още… Как се хранят българите по света


Нели се вдъхновява от фотографи като Ан Гедис и Адел Енерсън, които са известни със снимките си на бебета. Освен фотограф, тя също така е и майка и твърди, че това и помага в снимането на малчуганите. Нели добавя, че работата ú е наистина интересна, но често изисква доста търпениепоне докато бебетата заспят и са готови за снимка в подходящата поза.

Усилията обаче наистина си заслужават! Не само заради доволните родители, баби и дядовци, а и защото фотосесиите на сънародничката ни са не само креативни, но и изключително забавни. И със сигурност биха накарали всеки от малките ú модели да се усмихне от сърце години по-късно, когато разглежда бебешките си снимки.

За да се уверите сами, вижте още фотографии, заснети от Нели Прахова, които Lifebites.bg подбра в галерията по-долу.

Повече за българската фотографка и работата ú може да прочетете на официалния ú сайт.

Отговор