Дреболийки: Малки подаръци за големи усмивки

0
дреболийки
Нестандартни подаръци от българския онлайн магазин Dreboliiki.com.

Какво си мислите, когато търсите подарък? Че трябва да е оригинален, нали? И със сигурност ви се иска при отварянето му неговият получател да направи изражение на най-искрена радост и изненада. Дори да говорим за абсолютни дреболийки. В същото време – приятно е да знаеш, че си попаднал на нещо оригинално, което представя и теб самия в по-различна светлина.

Дреболийки
Обратен часовник (кликнете на снимката, за да го видите в онлайн магазина).

Като чаша или купичка със смешно изражение например. Или силиконови формички-нинджи, с които безпроблемно да сварим яйцата, без да ги оставяме да се удрят едно в друго и после да ги сервираме атрактивно. А да не говорим за “обратен часовник” – стрелките му се движат наобратно, но винаги показват верния час.

Дреболийки, но с дух и собствен почерк

А случвало ли ви се е тези мисли да са съчетани с недостиг на време за обикаляне по магазините? Понякога и с дефицит на идеи в самите магазини? Със сигурност. Да де, ама без подаръци не може. Те усмихват не само получателите си. И е готино, ако можем да си ги поръчаме от компютъра или телефона, а те да дойдат бързо до офиса или дома ни, все едно в коя точка на България се намираме.

Ето защо в Lifebites.bg решихме да ви разкажем за един нестандартен магазин за усмивки – Dreboliiki.com. В него можете да намерите както споменатите по-горе идеи, така и безброй други оригинални подаръци. Защото

Дреболийки
Силиконовите нинджи (кликнете на снимката, за да ги видите и в магазина).

чувството за хумор и смехът са върховна ценност

– както казва Генчо Танев, човекът зад този любопитен онлайн магазин. Зададохме му най-стандартните въпроси, за да получим изненадващо оригинални отговори. Точно каквито са и подаръците в Дреболийки-те.

Как започна всичко? Защо онлайн магазин, а не истински в центъра на града?

Google е създаден в гараж. Историята на компанията Apple започва в гараж. Amazon (по онова време онлайн книжарница) е основана в гараж. Disney заснема първия си филм в първото си студио, намиращо се в… какво? В гараж, разбира се. Можете ли да се сетите от къде започна Dreboliiki.com? От квартира във Варна. Да не помислихте, че от гараж?! Не, просто обичаме да изненадваме хората и да правим тъпи смешки. 😀

Но всъщност, не това бе реалната причина да направим Dreboliiki.com. Причината беше далеч по-практична, основателна и наложителна. Нуждаехме се едновременно от проект за дипломна работа и фирма, в която да изкараме задължителния, летен стаж.

Може би дотук историята отговаря на въпроса защо не започнахме това, което се превърна в един необикновен магазин за подаръци и наша работа-мечта, като физически обект на центъра на града. Очевидно най-интересното не може да бъде казано накратко. Защото за да разкажем как стигнахме до настоящия момент, ще трябва да напишем цяла, малка книга.

С какво сте различни от конкуренцията си?

Правилният въпрос е по какво си приличаме. 😀 Шегата настрана. Да се сравняваме с конкурентите определено не е сред любимите ни занимания, но конкуренцията налага “да си сверяваме часовника” от време на време, за да бъдем по-добри. Искаме винаги да предлагаме най-добрите условия за онлайн пазаруване: бърза доставка, разнообразни начини за плащане на поръчката, безпроблемен “user-experience” на клиентите на сайта и добро обслужване.

дреболийки
Така изглежда заглавната страница на сайта за готини дреболийки – Dreboliiki.com.

Това, с което видимо се отличаваме от конкурентните сайтове, е подборът на продуктите за Dreboliiki. Нашите подаръци са създадени и подбрани с цел да изненадват. Защото според нас това е най-важното качество на един подарък и най-значимата предпоставка, за да остави незабравим спомен в съзнанието ни. В дългосрочен план искаме да съберем най-нестандартните, уникални, идейни, изненадващи, креативни, забавни и яки подаръци на българския онлайн пазар в Dreboliiki.com. И това определено ни различава от останалите.

Какво е най-голямото предизвикателство, с което се сблъсквате ежедневно?

Всеки ден ни сблъсква с различни предизвикателства. Като да дадем хапче на котката. Да отговорим на въпроса

Пилешки дреболийки продавате ли?

Или да измислим 5 различни описания за чаша за кафе с личице, чаша за сок с личице, каничка за мляко с личице, купички за ядки с личице, чайник с личице и т.н.

Трудно бихме степенували предизвикателствата в бизнеса по трудност и големина. Но можем да кажем, че винаги, когато нещо не се получава точно както сме го искали и планирали, го определяме като труден момент.

И все пак, както е казал Уинстън Чърчил:

“Песимистът вижда трудности във всяка възможност; оптимистът вижда възможности във всяка трудност.”

А ние определено искаме да бъдем оптимисти.

Каква е тайната на успеха на един онлайн магазин в България? Българинът склонен ли е да пазарува по този начин?

Тайната на успеха на онлайн магазин в България, а може би и на всяко друго начинание, навсякъде по света, е да харесваш това, което правиш и да го правиш с мерак. Ние в Dreboliiki.com обичаме подаръците, празниците, изненадите. А щастието, което носят на другите хора, радва и самите нас. Така че ако се занимавахме с нещо, което не ни е интересно и не ни носи удовлетворение, предполагам, че нямаше да имаме никакъв успех.

дреболийки
Подаръци от Dreboliiki.com.

Колкото до това дали българинът е склонен да пазарува онлайн, ние сме българи и пазаруваме предимно онлайн. Напоследък си поръчваме даже и някои от хранителните стоки онлайн. Така че, ако съдим по себе си, българинът трябва да е направо пристрастен към онлайн пазаруването. А и не виждаме защо да не бъде.

Онлайн пазаруването преодолява много от недостатъците на офлайн пазаруването

Преодолява разстоянието между теб и желания продукт, спестява време, предоставя много по-голям избор от продукти и възможност за пряко сравнение с алтернативите. Възможността за плащане с наложен платеж, при получаване на стоката, е едно от големите предимства на онлайн пазаруването в България. Това е услуга, която е почти непозната в чужбина. Тя определено спомага за изграждането на доверие у българите към онлайн пазаруването.

Дреболийки
Основателите и управители на Dreboliiki.com Генчо Танев и Яна Димитрова в екстремно изживяване. Снимка: Личен архив
Какви сте извън бизнеса?

Имаше една приказка “Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си ти”. Бихме я парафразирали така: “Кажи ми кой е сайтът ти, за да ти кажа какъв си ти”. Работата ни наистина издава много за самите нас. Например, за нас чувството за хумор и смехът са върховна ценност, което си личи по голяма част от подаръците в сайта.

Обичаме да пътуваме и да изживяваме нови места

което може да видите от цялата ни категория със скреч подаръци за пътешественици. Обожаваме животни, напоследък проявяваме интереси и в кулинарията (това май не трябваше да е в едно изречение). Не, не ги ядем, наистина… Обичаме щурите купони и направо сме луди по всякакви игри. Като минем през белот, табла, дартс, билярд и различни парти игри за компания, та стигнем чак до компютърните игри – играем наистина всичко! Обичаме и зимните спортове – има ли наклон, се пускаме по него, независимо с какво (ски, сноуборд, шейна, каквото се намира).

Така че, може да се каже, че извън бизнеса сме същите, каквито и в бизнеса – позитивни, весели, широко скроени и готови за нови неща.

Дреболийки
Дреболийки за любов.

Вижте още историята на Карина Николова и силата да започнеш от нулата в България

Отговор