45 непубликувани снимки на Нешънъл Джиографик

куче
Куче скача върху жена. 1941 г.

Днес сме ви приготвили една уникална изненада. Една очарователна галерия от фотографии. През 2013 г. популярното и истински обичано издание Нешънъл Джиографик започна да публикува онлайн редки, но много любопитни кадри от своите архиви, датиращи от далечната 1888 г. насам. Това позволи на любознателните им читатели да се докоснат до много нови и непубликувани до този момент кадри, култури, случки, животи, места и хора… от нашето вече изгубено минало.

Безценната колекция, носеща наименованието FOUND, е създадена по повод 125-та годишнина от

създаването на Нешънъл Джиографик

Някои от снимките, които заслужено получават място в колекцията от архивни снимки, никога преди това не са публикувани. За сметка на това авторите от списанието грижливо описват детайли по повод на качените снимки.

Надяваме се да вдъхнем нов живот на тези снимки и на историите, които представят, като ги споделяме с публиката си надлъж и нашир.”

– споделят на сайта си от Нешънъл Джиографик.

монахини
Монахини в Перу си почиват, играейки с топка. 1998 г.

Признават и че за една немалка част от снимките информацията за точната им дата или място на заснемане вече е тотално изгубена. Въпреки това обаче

всяка от тях разказва история

уловена във време, което днес спокойно можем да наречем безвремие. На повечето кадри можем да срещнем хора, култури или места, някои от които вече са безвъзвратно изчезнали. На други да надникнем в света от миналото – такъв, какъвто никога вече няма да го видим. Трети пленяват с красотата на природните явления или картини, запечатани през обектива на талантливите фотографи.

Макар и останали извън страниците на Нешънъл Джиографик, снимките от архивите са също толкова топли, любопитни и зашеметяващи, както и онези, които са намерили своето място на страниците на списанието.


Вижте още… Уникални снимки на България от 1961 г.


Самите ние останахме истински очаровани и вдъхновени от част от кадрите, публикувани във FOUND. Ето защо решихме да подарим това усещане и на вас, като споделим уникални снимки от архивите на Нешънъл Джиографик в галерията по-долу.

Вижте още… Неизвестни цветни снимки на Америка през 40-те години

Отговор