Изумителни портрети на нюйоркчани през 70-те

0

Преди десетилетия, много преди доставката на храна до офисите да се превърне в ежедневие, нюйоркчани напускат работните си места и се отдават на една екзотично изглеждаща днес дейност.

А именно – излизат на улицата, локализират място, от където могат да набавят обяда си, след което консумират вече споменатия обяд с огромно удоволствие. По онова време няма компютърни екрани, в които хората да се взират по цял ден и животът изглежда някак по-истински и триизмерен.

Такива са и фотографиите на американеца Чарлз Трауб, който през 70-те години на миналия век заснема десетки портрети на

нюйоркчани по време на обедната им почивка

Днес тези портрети поразяват с кристалната си яснота и множеството си детайли, както и разбира се с модата, която по наше скромно мнение е меко казано ужасна.

Resize
Чарлз Трауб

Голяма част от фотографиите бяха заснети на ъгъла на 57-ма улица и Пето авеню, а други в Гринуич Вилидж, Манхатън, около Шесто авеню и 10-а улица, а някои от тях в горната част на Мадисън авеню”, обяснява Трауб.

По време на снимките Трауб се натъква но хора като Джаки Кенеди, както и на собствената си майка, която в първия момент не разпознава.

Ако искаш да ме снимаш трябва да бъдеш бърз”, казва Джаки Кенеди на Трауб, но

той отказва предложението, просто защото винаги се е интересувал от обикновени хора, а не от знаменитостите

Трауб задължително иска разрешение от моделите си преди да ги снима и също така разговаря с тях. Резултатът, както можете да видите в галерията по-долу, е изключителен.

Портретите на Трауб са събрани в наскоро издадения албум Lunchtime. Вижте още от работата му на официалния му сайт. Повече снимки разгледайте в галерията по-долу:

Отговор