ТОП 20 на най-посещаваните градове в света

най-посещаваните
Рим винаги ще е сред най-посещаваните туристически дестинации.

Хората обичат да пътуват. Да обикалят различни места, да опознават нови култури и да се сблъскват с разнообразни навици и начин на живот. Всяко място носи своята красота и автентичен дух.

Lifebites.bg ви предлага да погледнете кои са 20-те най-посещавани туристически дестинации за 2014 г., според списание “Форбс“:
най-посещаваните
Лима, Университет “Сан Маркос”
20. Лима 

Определено не забележителностите на града, а Мачу Пикчу (изчезналият град на инките) е това, което прави Лима една от най-интересните туристически дестинации.

най-посещаваните
Токио и планината Фуджи
19. Токио

Спадът в курса на йената определено е добра новина за туристите. Над 5 380 000 са посетителите на Токио за изминалата 2014г.

най-посещаваните
Рияд, Крепостта в стария град
18. Рияд

Столицата на Саудитска Арабия разполага с модерна пътна инфраструктура, което я прави изключително удобна за посещения.

най-посещаваните
Виена, Императорският театър
17. Виена

В световен мащаб градът заема почетното 17-то място, но в класацията на най-посещаваните европейски градове Виена се нарежда в топ 10. Около 6 млн. туристи посещават града годишно.

най-посещаваните
Шанхай
16. Шанхай

 Съвременен и динамичен, Шанхай се превърна от град на риболова и текстила в миналото, в основен финансов център в азиатското икономическо развитие. Туристите тук също надвишават 6 млн. годишно.

най-посещаваните
Тайпе
15. Тайпе

Столицата на Тайван се нарежда на 15-то място в класацията за миналата година.

най-посещаваните
Колизеумът в Рим
14. Рим

Италианската столица е привлекателна дестинация за туристите от цял свят. Със своята уникална архитектура, запазена още от древни времена Рим е културно и историческо средище за посетителите.

най-посещаваните
Катедралата в Милано
13. Милано

 Невероятно, но факт! Милано измества столицата на Италия -Рим в класацията и се нарежда едно място преди нея, заради по-големия брой посетители.

най-посещаваните
Амстердам
12. Амстердам 

Със своите живописни канали, калдъръмени улички и находчива архитектура Амстердам може да задоволи любопитството и глада дори на най-хищния пътешественик или изследовател.

най-посещаваните
Барселона
11. Барселона 

За втора поредна година Барселона изпревари столицата Мадрид по посещаемост и популярност. 7 370 000 души посетиха града през изминалата 2014 г.

най-посещаваните
Сеул

10. Сеул

Столицата на Южна Корея, освен най-големият град в страната е и основният културен, политически и икономически център. Всяка година туристите пръскат над 11 млрд. долара там и така значително повишават икономиката.

най-посещаваните
Хонконг
9. Хонконг

Този специален административен район в Китай е обявен за третия най-скъп град в света. 8 840 000 са туристите, посетили Хонконг за миналата година.

най-посещаваните
Кулите близнаци в Куала Лумпур
8. Куала Лумпур

 Бум в строителството претвори до неузнаваемост облика на централната част на градчето. В списъка на най-посещаваните градове в света той се нарежда на 8-мо място, но в списъка на най-посещаваните азиатски дестинации заема почетното 3-то място, след Банкок и Сингапур.

най-посещаваните
Българската църква “Свети Стефан” в Истанбул
7. Истанбул

Той се превърна в мощен притегателен център за туристите от целия свят. Има данни, че ако интересът към Истанбул продължи да се увеличава със същите темпове които има в момента, през 2016 г. той ще изпревари в класацията Сингапур, Ню Йорк и дори Париж.

най-посещаваните
Голямата ябълка Ню Йорк

6. Ню Йорк

Американският метрополис се нарежда на почетното 6-то място.

най-посещаваните
Дубай
5. Дубай

Или както често го наричат „търговската столица на Близкия изток“ бележи огромен прираст в броя на пристигащите там пътешественици.

най-посещаваните
Сингапур
4. Сингапур

С население от по-малко от 5 млн. души, тук през 2014 г. са преминали 12 470 000 туристи. Въпреки че Сингапур е средище на различни култури, като индийската, китайската и малайската, официалният език на страната е английският. Това спестява „шока“ за туристите, които те биха изживели на друго  подобно екзотично място.

най-посещаваните
Айфеловата кула в Париж
3. Париж

 Независимо, че туристичският ръст е само 1,8%, Париж трайно остава една от най-предпочитаните туристически дестинации. Градът на любовта заема почетното 3-то място в класацията.

най-посещаваните
Банкок
2. Банкок

 Столицата и най-голям град в Тайланд грабна сребърния медал за 2014 г.

най-посещаваните
Парламентът в Лондон.
1. Лондон

Дали привлича посетители по работа или за удоволствие, столицата на  Англия е абсолютният победител в ранг листата за най-посещаван град в света.

 

Отговор