Колко е важно един мъж да може да отпуши канал

0
запушен канал
Снимка: clement127 via Foter.com / CC BY-NC-ND

Има ли връзка между един запушен канал и избора на партньор, с който една жена иска да създаде семейство? Разбира се, че има! Повече по темата ще намерите в симпатичните мисли, които сподели във Фейсбук, журналистът Надя Костова. Преди време Надя гостува на Lifebites.bg, за да ни разкаже за своето супер интересно хоби и голяма страст – минералната козметика.

Надя Костова
Надя Костова

Е, време е да се запознаете и с нейната друга страна – пишещия човек. И мислите ú за един като че ли отдавна забравен идеал – сръчността на днешните мъже. Приятно четене!

“Преди няколко седмици си говорих с приятел за това, че сред мъжете вече няма такива, които да умеят да работят с ръцете си. Повечето спокойно могат да сложат бели ръкавици и да не ги изцапат цял ден… И двамата си дадохме сметка, че сръчността е един отдавна забравен идеал, който днес дори мнозина осъждат като липса на интелект, пари и престиж. Та за какво ти е да си отпушиш канала в банята, ако можеш да повикаш водопроводчик да свърши тази работа вместо теб?

Признавам си, че и аз не съм се замисляла колко е важно един

мъж да може да отпуши един канал…

В това обаче има дълбок смисъл. Като в една история за орлите, която прочетох скоро. Знаете ли как орлицата избира своя партньор?

Избира си тънко клонче. Стиска го в клюна си и полита нависоко. Когато около нея се зададат ухажори, тя пуска клончето да полети. Някой от орлите го улавя в клюна си и ú го връща. Тя отново се извисява нависоко и го пуска. Така достатъчно много пъти. Всеки от тях орелът ú го връща обратно с клюн. Това е нейният избраник. Двамата правят гнездо на висока скала, далеч от хищници и отглеждат пиленцата си.

орел
Орел не избира половинката си, а е избран от нея заради уменията си.
Снимка: Foter.com

Идва време малките да напуснат гнездото. Мама ги приканя, държи ги “гладни”, за да се нуждаят от това излизане. Те се хвърлят от ръба на гнездото и само рефлексът на техния татко ги спасява да се разбият в пропастта. Тогава играта с пръчката си казва своето. 

Но да се върна на запушения канал

Днес толкова много двойки създават семейства без да помислят за това колко е важно да знаят как се отпушва канал. Не защото няма водопроводчици. И не защото жените не могат да се справят сами с тях. 

Но каналът в банята е една метафора на отглеждането на бебе. Когато се налага да си изцапаш ръцете с ла*на, а наградата е… просто работещ канал. Несравнимо е търпението на мъж, който трябва да се бори с всички тези коси на любимата си, запушили тръбата. Почистването им след това е не по-малък тест. Но пък толкова важен. 

Защото как една жена може да избере днес своя мъж, с когото да отгледа децата си, ако не чрез канала в банята си? Как може да е сигурна, че той ще е до нея, когато в

първите дълги месеци

докато тя мирише на вкиснато мляко, бебешки ла*на и пот? Когато наградата му е да я види по-малко уморена и по-малко раздразнителна. Как може да е сигурна, че той ще изтърпи всичко и ще ú помага да се справя с него, ако не се е сборил е една толкова проста задача като канала в банята?

Не се гордея с това, но днес успях да се справя с един канал. Всъщност, лъжа – гордея се, че мога. Зная как сама да изцапам ръцете си и да ги почистя след това. Но по-доволна съм, че вече зная, че не искам да съм с мъж, който се бои от мръсотията в канала повече от мен.”


Прочетете още… Харесват ли мъжете силни жени? Ето мнението на един тях

Отговор