Защо мъжете НЕ харесват силни жени?

0
силни жени
Защо много вдъхновяващи силни жени остават сами?

Чудили ли сте се защо мъжете не харесват силни жени? Отговорът е простичък. Крие се в теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин. Цялата работа е в подбора на подходящите гени. Така действа природата. Чрез генофонда. Един от начините за определяне на най-добрите гени е чрез перченето. Мъжките екземпляри (не само човешките) са устроени така, че

да се перчат и надуват с цел да впечатлят жените

Мъжкият паун се перчи с опашката си. Мъжката горила – с мощните си гърди и силните си мускули. Заложено е в мъжкия екземпляр да се перчи, защото така може да покаже на женските предимствата на своите гени. (А избира женската, каквото и да си говорим)

Идеята от една страна е да се стигне до секс. От друга страна обаче чрез перченето женският екземпляр има възможност да “огледа” гените на кандидата. Така се подбират “по-добрите” гени в природата – с бой и перчене, както и с гонитба. Нужна е сила и грация за всички тези неща. Което все пак е гаранция за добри гени. И когато жената е силна, перченето е някак НЕ на място.

силни жени
Мъжете се чувстват безполезни в компанията на силни жени.

При човека има някои социални наслоявания, които не отменят природните закони, но променят техните механизми на прилагане. Един от начините на мъжете да се перчат пред жените е като играят ролята на Големия Батко – закрилник.

Мъжете искат да помагат и да закрилят

малките невинни и безпомощни женски създания. Това ги кара да се чувстват големи и значими. Дава им усещането, че са полезни и желани.

Какво се случва, когато мъжът попадне на силна жена? Жена, която сама се оправя чудесно в живота, няма нужда от подкрепа и закрила? Много от вас вече се досещат – мъжът се чувства излишен.

А никой не обича да се чувства излишен. Затова е съвсем в реда на нещата този мъж да си потърси друга жена, която да защитава и закриля. И която да му дава усещането за полезност.

Колкото и да си мислят мъжете, че са “силният” пол, на практика повечето са неуверени в себе си. Ако една жена им показва, че има нужда от тяхната подкрепа, те не само се чувстват полезни, но и знаят, че тя разчита на тях. И се чувстват уверени в себе си. А както знаете, добрият любовник е само увереният любовник.


Прочетете още: Жени, не се превръщайте в мъже


Ако една жена спре да иска помощ и подкрепа, мъжът започва да си мисли, че я получава от друг. Това внася несигурност и неувереност у него.

Силните жени не искат и не търсят подкрепа, оправят се сами. Но

УМНИТЕ силни жени

търсят помощ и подкрепа. Те се преструват на слаби, за да не смачкат мъжа до себе си с чувство за несигурност и неувереност.

жени
Умните силни жени често се правят на слаби.

Всяка жена знае как да си смени крушката в спалнята. Но е много по-находчиво, ако помолите Него да го направи. За да е полезен, незаменим и желан.

Умната и силна жена знае, че малко театър всеки ден е необходим. Затова колкото и да е силна и независима, умната жена се преструва на слаба и беззащитна. Така дава възможност на мъжа да се прояви. Прави го уверен в себе си любовник.

Затова моят личен съвет към жените е:

10 минути “мрън-мрън” на ден

Те са задължителен атрибут в арсенала на всяка умна жена. Не повече, за да не става досадно. Но по възможност – всеки ден. Тези 10 минути държат връзката здрава и спокойна.

Така от една страна мъжът се чувства желан – щом жената мрънка на него, а не на друг, значи разчита на него. От друга – разбира какво иска половинката му. Не че ще го стори веднага, но когато има повод и възможност, няма да се чуди как да я направи щастлива (понеже тя е мрънкала).

А на жените, които са само силни, но не искат да бъдат и умни, им остава само да си измислят хиляди оправдателни причини, да са самотни.


Вижте още… Митът за самотата

Отговор