Секс мебелите на Екатерина Велика

0
секс мебелите
Детайл от дърворезбата на един от столовете. (кликнете върху снимката, за да я видите в пълен размер)

Екатерина Велика е една от онези изумителни фигури в историята на света, чиято политическа сила често е засенчвана от скандали. Тя има репутация на покровителка на изкуствата, литературата и образованието. Но също така е известна с дванадесетте си добре документирани любовни афери, няколкото извънбрачни деца и с ексцентричните си жестове, като например подаряването на хиляда крепостни селяни на един от любовниците си. И със секс мебелите си.

Екатерина Велика
Екатерина Велика е най-дълго управлявалият Руската империя владетел.

Екатерина Велика е родена като принцеса София-Фредерика-Августа фон Анхалт-Цербст на 2 май, 1729 г. в Щетин, Померания. Тя произхожда от второстепенен немски княжески род и е братовчедка на шведските крале Густав III и Карл XIII. Екатерина Велика е императрица на Русия от 1762 г. до смъртта си през 1796 г.

секс мебелите на Екатерина Велика
Оригинална снимка на един от еротичните столове на Екатерина Велика.

Близо 150 години след смъртта на Екатерина Велика, в края на Втората световна война германски войници се натъкват на една твърде любопитна тайна стая, докато проучват Гатчинския дворец, недалеч от Санкт Петербург. Тя е пълна с

еротично изкуство

дървени фалоси и множество, меко казано, непристойни мебели. Сред тях са маса, поддържана от четири еректирали фалоса и стол с дърворезби, изобразяващи пениси и вагини.

секс мебелите на Екатерина Велика
Възстановка на масата, поддъргана от четири еректирали фалоса.

Вместо да ограбят или запалят стаята, каквато често е практиката в подобни ситуации, германските войници правят снимки на находките си. Впоследствие стаята все пак е опожарена от германците и секс мебелите на Екатерина Велика са унищожени.

секс мебелите на Екатерина Велика
Реконструкция на стола с дърворезбованите пениси и вагини.

Преди няколко години един французин на име Доминик Роател се захваща с нелеката задача да измайстори наново еротичните мебели на Екатерина Велика, работейки по запазени техни снимки.

секс мебелите на Екатерина Велика
Доминик Роател със съпругата си и един от столовете.

Заради детайлната дърворезба, всеки един от мебелите отнема над две години и повече от 2500 часа да бъде реконструиран. Цените им съответно са доста високи – масата с фалосите може да бъде ваша срещу $169 хил., а столът срещу $369 хил.


Прочетете още: Коледата, на която парижани изядоха зоологическата си градина


В галерията по-долу може да разгледате в детайли секс мебелите на Екатерина Велика, възстановени от френския майстор Доминик Роател. 

 

Отговор