Най-смешните снимки на животни на света

0
снимки на животни
Един от най-забавните кадри на животни.

Смешните снимки на животни винаги са били пренебрегвани от сериозните медии, за сметка на фотографии, запечатващи горещите събития от деня. Но от 2015 г. това вече не е така! Англичанинът Пол Джойнсън-Хикс, професионален фотограф на сафарита, базиран в бившата столица на Танзания Дар ес-Салаам, основава фотографските награди Comedy Wildlife, с които се отличават

най-смешните снимки на животни

В току-що завършилото второ издание на конкурса участваха над 2200 фотографии от целия свят. От тях бяха селектирани 40, а до финала достигнаха едва 12 кадъра.

“Броят и качеството на снимките бяха фантастични. Финалистите трябва да бъдат много горди от себе си, както и сниманите животни за това, че изглеждат толкова забавни. За жалост няма как да им кажем това”, казва британският комик Хю Денис, който е член на журито тази година.

nomad_tanazania_photographic_safari_2
Пол Джойнсън-Хикс

Разбира се, отличаването на най-смешните снимки на животни не е единствената цел на конкурса. Организаторите му работят с природозащитната фондация Born Free. Тя е основана през 1984 г. от актьорите Бил Травърс и Вирджиния Маккенна и се грижи за опазването на дивата природа.

Тазгодишното жури избра

пет победителя в отделните категории

плюс десет поощрителни награди. Голямата награда беше спечелена от американката Анджела Болке за снимката ú на лисица, която се гмурка в снега на американския национален парк Йелоустоун.

dsc_14701-600x398
Анджела Болке

“Снимката показва червена лисица на лов за сутрешната си закуска – малък гризач, известен като полевка. Тази фотография е един от онези моменти, в която лисицата пропуска да улови плячката си. Успя на третия път”, казва в изявление Болке, която спечели 7-дневно сафари из Танзания, Източна Африка и камера Nikon D750 DSLR с обектив 24-85mm.

00000145_p
Големият победител тази година показва лисица, която се гмурка в снега за сутрешната си закуска – малък гризач, наречен полевка.

Прозяваща се сова… Риба, която удря с опашка мечка в лицето… Отмъщението на птица, кацнала върху главата на бивол… Това са само част от останалите фотографии на най-смешните животни на планетата, класирали се на финала, които можете да видите в галерията по-долу.

Ако тези кадри успеят да ви усмихнат, то задължително разгледайте и майсторските творби на Алън Диксън – специалист по селфита с животни. 

 

Отговор