Забавни цитати от Войната за вдигнатия капак…

0
Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния
За да се разбират по-добре, жените и мъжете е достатъчно просто да се приемат такива, каквито са.

В текста за войната между жените и мъжете се спряхме на темата за непреодолимите наглед различия между двата пола. На онези неща, заради които не успяват да намерят общ език вече хилядолетия наред. И разкрихме какво е обяснението на съпрузите Алън и Барбара Пийз, автори на книгата Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния, за причините тези различия да са така дълбоко вкоренени. Обяснение, стъпило на научни изследвания и представено по изключително забавен и приятен за четене начин.

В следващите редове от Lifebites.bg представяме няколко интересни, понякога абсурдни и комични, но абсолютно реални и създаващи проблеми ситуации. Те описват объркването, в което живее днешният човек и въз основа на които жените и мъжете са в постоянна война помежду си. Разбира се, предложени са и съответните решения. Можете да помислите, но друго ако не – поне се позабавлявайте с тези дълбоки истини, изведени като акценти в буквално култовата книга

Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния:

тунелно виждане Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния
Мъжете се ориентират чудесно на големи разстояния, но не могат да открият чорапите в собственото си чекмедже

Жена ми може от 50 метра да забележи някой рус косъм на сакото ми, а когато паркира, редовно забърсва с колата вратата на гаража.


Когато в заведение или на друго обществено място един мъж тръгне към тоалетната, той го прави поради една-единствена причина. Докато жените използват обществените тоалетни като всекидневни и кабинети за психотерапия.


Когато са стресирани, мъжете пият или нападат чужди държави; жените се тъпчат с шоколад или нападат магазините.


Капещото кранче на чешмата може направо да влуди жената, докато мъжът най-спокойно си спи.


Мъжете често казват на шега, че когато се оженят, започват да спят по-близо до вратата, за да могат по-бързо да избягат – в действителност това е чисто инстинктивно – поведение на защитник на семейството.


За комуникацията

Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния
Жените говорят, когато харесват някого

Майките, дъщерите и по-големите сестри често говорят от името на мъжете в семейството.


Ако мъжът е в компанията на друг мъж, то тогава говоренето наум не е никакъв проблем. Но когато мъжът е в компанията на жена или на група жени и продължава да си говори само наум, то те вероятно ще решат, че се държи отчуждено и високомерно, че се цупи или че просто не иска да се присъедини към тях… За жените мисленето на глас означава проява на приятелски чувства и споделяне… Ако мъжете искат да имат по-успешни отношения с жените, трябва да се научат да говорят повече на глас.

Жената изрежда на глас и абсолютно безредно серии от дейности, възможности за избор и вероятни решения.


Веднъж цели шест месеца не продумах на жена си. Не исках да я прекъсвам.


Когато мъжът млъкне и се зазяпа в огъня, жената лесно може да се почувства необичана.


Когато вечерта жената изрича останалите ѝ неизползвани през деня думи, тя не иска да я прекъсват и изобщо не ѝ трябват никакви решения на проблемите.

мъжете и жените
С хумор за някои “мъжки” недостатъци, за които трябва да се “вини” еволюцията.

Мъжете са способни да стигнат по най-бързия начин от точка А до точка В, като безпогрешно се оправят сред плетеницата малки задни улички, но са напълно изгубени, ако попаднат сред група жени, обсъждащи няколко въпроса едновременно.


Жените могат да говорят и да слушат едновременно, а същевременно и да обвиняват мъжете, че те не могат нито да говорят, нито да слушат.


Мъжете говорят един след друг. Затова, когато е дошъл редът на някой мъж да говори – оставете го да си каже думата.


Ако една жена ти говори много, значи те харесва. Ако изобщо не ти говори – чакай неприятности.


За пространствената ориентация

Около 90% от жените имат съвсем ограничена способност за ориентиране в пространството… Жените нямат добре развини умения за пространствено ориентиране, защото по време на еволюцията не им се е налагало да ловуват нещо друго, освен мъже.


Повечето мъже могат безпогрешно да посочат накъде е север, дори да си нямат и представа накъде е.


Барбара Пийз няма усет за посоките, но затова пък Алън Пийз е напълно неспособен да открие собствените си чорапи в собственото си чекмедже.


Ако законите в правилника за движение по пътищата се определяха само от жени, то паркирането на заден ход и успоредното паркиране щяха да бъдат наказуеми закононарушения!


Жените не са пренебрегнати – природата е пренебрегнала възможността да ги направи мъжеподобни.


Искате да убедите някоя жена да приема вашите планове и чертежи, нали? Покажете ѝ ги в триизмерен вариант.


Защо Моисей блуждал четиридесет години из пустинята? Защото не искал да спре и да помоли някой да го упъти.

ориентация
Ще се лута 40 години, но няма да попита за посоката

За чувствителността

Момичетата се стремят към приятелство и сътрудничество, момчетата – към власт и положение. Ако някое момиченце строи нещо, то обикновено е дълга, ниска постройка, като детето набляга повече върху това какво правят въображаемите хора, които са вътре в нея. От своя страна, момченцата се стараят да построят по-голяма и по-висока структура от тази, която строи другото момченце.


Чувствителният мъж може да се вбеси и да се мята, съска и хапе като настъпена змия. Чувствителната жена предпочита да “поговори за това”.


За да ѝ докаже колко много я обича, той изкачи най-високия връх, преплува най-дълбокия океан, прекоси най-широката пустиня. Но тя го изостави – него все го нямаше у дома… Жената изоставя мъжа не защото е недоволна от това, което той ѝ осигурява, а защото се чувства емоционално неудовлетворена.


Никога не предлагайте на мъжа съвет, освен ако сам не ви го е поискал – кажете му, че имате пълно доверие в способността му да оправи нещата.

мъжете и жените
Мъжете и жените определено мислят различно

Когато говори за проблемите си, жената се стреми да се освободи от напрежението на стреса. Но тя иска да бъде изслушана, а не “оправена”… Когато някоя угрижена жена иска да поговори с вас, не ѝ предлагайте решения, нито пък се опитвайте да ѝ доказвате, че тревогите ѝ са преувеличени – просто ѝ покажете, че я слушате.


Защо толкова много жени с ПМН (предменструално напрежение) бяха изпратени да воюват в Персийския залив? Защото се бият като зверове, пък и нямат нужда от много вода, тъй като я задържат в продължение на четири дни.


Каква е разликата между жена с ПМН и терорист? С терориста може и да се спогодите.


Каква е разликата между мъж, изживяващ кризата на средната възраст и клоун в цирка? Клоунът знае, че е облечен в смешни дрехи.


За секса

Целите на еволюцията налагали мъжът да е способен на възможно най-много оргазми за възможно най-кратък период от време, за да не бъде залавян от хищници или врагове.


Някои мъже си въобразяват, че бащинството приключва с оплождането на жената.


Когато става дума за секс, жената има нужда от причина, мъжът – от място.


Жената иска много секс с мъжа, когото обича. Мъжът иска само много секс.

мъжкият мозък
Мъжкият мозък

Мъжете кръщават пениса си с някакво име, защото не искат съвършено непознат да взема 99% от решенията вместо тях.


Мъжете си фантазират за секс с две жени. Жените също – за да има с кого да си говорят, когато той заспи.


Повечето жени предпочитат да правят секс на тъмно – непоносимо им е да гледат как мъжът се кефи сам. Мъжете обичат да правят секс на светло – за да не сбъркат името на жената, с която са.


Как да задоволяваме всеки път жената: гали я, хвали я, глези я, вдишвай я, вкусвай я, масажирай я… омагьосвай я, разсмивай я, предразполагай я, успокоявай я, обожавай я… прощавай ѝ, помагай ѝ, забавлявай я, очаровай я, печели за нея, угаждай ѝ… ласкай я, възнаграждавай я, доставяй ѝ радост, притискай я в прегръдките си, идеализирай я, боготвори я.

Как да задоволяваме всеки път мъжа: появи му се гола.

женският мозък
Женският мозък

Сексът е цената, която жената плаща за брака. Бракът е цената, която мъжът плаща за секса.


Никога не забравяйте, че жената е романтичка. Обожава да получава цветя, вино и шоколад. Показвайте ѝ, че помните всички тези неща, като поне от време на време… говорите за тях.


По какво ще разберете дали един мъж е готов за секс? По това, че диша.


Вижте още: 10 типа мъже, които жените не харесваме

Отговор