Бриджит Фонда: Орисана с актьорство

Бриджит Фонда
Бриджит Фонда в кадър от Целувката на дракона.

Тя е обградена от велики актьори от самото си раждане. Внучка е на Хенри Фонда, дъщеря на Питър Фонда, а нейна леля е двукратната носителка на Оскар Джейн Фонда. При това положение едва ли има как да не се влюби в актьорската професия и да не тръгне по стъпките на именитите си роднини. Камерън Кроу пък  написва специално за нея сценария на филма Любовни квартири. Вероятно вече сте се досетили, днес ще се поровим в живота и кариерата на чаровната Бриджит Фонда.

Родена е на 27 януари 1964 г. в Лос Анджелис. В свое интервю актрисата споделя, че Питър Фонда винаги е бил страхотен и много добър баща. Първите си стъпки в актьорското майсторство Бриджит Фонда прави докато е в гимназията. Въпреки че страда от парализираща сценична треска по онова време, тя се записва и следва актьорско майсторство в Tisch School of the Arts към New York University, както и в Lee Strasberg Theatre Institute.

Бриджит Фонда прави своя дебют в киното

Бриджит Фонда
Бриджит Фонда в ролята на Снежната кралица в едноименната лента.

с роля без реплики в комедията Parents през 1982 г. Като не броим разбира се появата ѝ във Волният ездач, когато бъдещата звезда е едва 5-годишна.  Следват още няколко филма с все по-големи роли. През 1989 г. става част от хитовия сериал 21 Jump Streets. А до началото на 90-те години успява да си изгради репутация на сериозна и талантлива актриса. Това ѝ предоставя блестящата възможност да влезе в ролята на репортерка в класиката Кръстникът III.

Някои от най-големите заглавия в кариерата на Бриджит Фонда са: План без грешка, Спокойното езеро, Два милиона бакшиш, Любовни квартири, Терористката, Неомъжена бяла жена, Целувката на дракона, Джаки Браун на Куентин Тарантино и др.

За работата си с Тарантино актрисата споделя в свое интервю:

Беше страхотно! Беше забавно! Така и трябва да бъде. Той е… Не знам… Никога не знаеш какво ще направи или какво ще каже, но винаги те кара да се чувстваш удобно. Да се работи с него е просто перфектно!“

Бриджит Фонда
Бриджит Фонда във филма Джаки Браун на Куентин Тарантино.

Интересен факт е, че Бриджит Фонда била поканена за главната роля в нашумелия преди години сериал Али Макбийл, но отказала. Аргументът ѝ бил, че иска да се фокусира върху проектите си в киното.

Фонда дори не прочела сценария

за комедийната поредица, защото се опасявала, че може да ѝ хареса твърде много.  

След като изгрява на екрана, Бриджит Фонда се превръща и в една от най-харесваните на външен вид холивудски актриси. Тя влиза в класацията на 100-те на сексапилни актриси в историята на киното на сп. Empire. Както и в много други подобни класации. През 2001 се снима като модел на дрехи за известната марка Н&М.

Бриджит Фонда и Дани Елфман
Бриджит Фонда и Дани Елфман.

По време на младежките си години Бриджит Фонда има няколко неуспешни връзки с известни личности от шоубизнеса. Най-дългата от които продължава цели 8 години. В крайна сметка на 29 ноември 2003 г. Бриджит Фонда казва заветното „да“ на настоящия си съпруг Дани Елфман. Известен музикант и композитор, отличен с номинации и награди в престижните Грами, Еми, Оскар, Златен глобус и БАФТА. Някои от най-известните му творения са музикалните съпроводи в Батман на Тим Бъртън, сериала Отчаяни съпруги, анимацията Семейство Симпсън, Отмъстителите: Ерата на Ултрон и др.

Бриджит Фонда и Дани Елфман дават живот на един свой наследник

Синът им Оливър се появява на бял свят през януари 2005 г.

В заключение не можем да не отбележим, че не е важно кой е дядо ти или баща ти. Важното е кой си ТИ. Така че сме далеч от мисълта, че успехите в професионалния път на магнетичната Бриджит Фонда се дължат на някого от роднините ѝ, а не на самата нея. Харизматична, естествена, винаги усмихната и много талантлива. Това е тя. Бриджит Фонда!

Във видеото по-долу можете да видите част от филма Джаки Браун, в който Бриджит Фонда си партнира с неповторимия Робърт де Ниро.


Да си припомним и историята на магнетичната София Лорен, която още има чувството, че е на 12

Отговор