Джулия Робъртс: Всеки малък момент е изумителен

Едва ли има човек, който да не знае коя е Джулия Робъртс. Известна е освен с актьорския си талант, с ослепителната си усмивка, добротата, човечността и искреността, която направо струи от нея.

Джулия не се взима твърде на сериозно

Когато е на снимачната площадка живее, заедно с образа, в който се превъплъщава. С неговите чувства, емоции и трепети. Но прибере ли се вкъщи, тя винаги е себе си. Съпругата, майката, домакинята. Живее живота си като най-обикновен човек. Като всеки един от нас.


Прочетете още… за слънчевата Джулия можете да прочетете в историята усмихнатата романтичка на Холивуд


Както неведнъж сме казвали, най-големите звезди са тези, които възприемат себе си като обикновени хора. Не се величаят, а се държат естествено и съвсем адекватно във всеки един момент. Е, такава е Джулия Робъртс. А в главата ѝ не спират да се въртят интересни и вдъхновяващи мисли.

Днес в Lifebites.bg ви предлагаме 15 от тях:

“Аз съм просто един обикновен човек с необикновена професия.”


“Можеш да си отдаден на героя, когото играеш, колкото си пожелаеш. Но накрая трябва да се прибереш у дома със самия себе си.”


“Не бих се съблякла във филм. Да играеш облечен е представление. Да играеш гол е документален филм.”


Джулия Робъртс
Джулия Робъртс получи Оскар за ролята си в Ерин Брокович. Снимка: REUTERS/Gary Hershorn

“Ние сме щастливи като… миди. Аз съм доволна от моя собствен живот във всеки един миг. Всеки малък момент е изумителен, ако му се отдадеш. През цялото време се уча от децата си, децата са толкова изпълнени с чудене… Най-малкият ми син се събуди в 5 ч. сутринта една сутрин и ми каза: “Денят е прекрасен, мамо!“. Какво по-ценно от това?!”


“Вярвам, че начинът, по който възприемаш живота си, неминуемо се отразява върху лицето ти.”


“Знаете ли, аз съм като някой маниак, нали? Преди всичко сядам на някъде и започвам да плета. Това е много социално хоби. Толкова различно от четенето по време на работа. Мога да си говоря с хората и все пак да бъда изцяло отдадена на това, което правя.”


“Много харесвам шапките. А когато косата ти е мръсна, те са чудесен аксесоар.”


“Не само добрите учители формират живота ти. Понякога това е липсата на добри учители. Да бъдеш игнориран може да е също толкова ползотворно, колкото и да бъдеш възхваляван.”


“Аз съм напълно щастлива от живота си. Обичам всяко едно нещо в него.”


“Вярвам, че двама души са свързани в сърцата си. И няма значение какво правиш, или кой си, или къде живееш… Няма никакви граници или бариери, ако на двама човека им е писано да бъдат заедно.”


Джулия Робъртс
Джулия Робъртс е сред най-скъпо платените и харесвани актриси в Холивуд за всички времена.

“Колкото повече остаряваш, толкова по-добре разбираш колко чуплив е животът. Мисля, че това е страхотна мотивация да се наслаждаваш и да се радваш на всеки един ден.”


“Всичко, което съм направила, си има причина и е било направено от страст, и е било изпълнено по най-добрия начин, който съм знаела. Може би това не е перфектният начин. Може би не е най-лесният начин. Но е най-добрият начин, който аз знам.”


“Истинската любов не идва при теб. Тя трябва да бъде вътре в теб.”


“Знаете ли, любов е когато всичко, което искаш е този човек да бъде щастлив, дори ако ти не си част от неговото щастие.”


“Обичам да готвя и обичам да виждам цялото си семейство събрано около масата за вечеря.”


Вижте още… София Лорен за спагетите, сексапила, мъжете и още

Отговор